Θ. Πλεύρης για Κασσελάκη στη Βουλή: Πρώτη φορά «χειροκροτητής» - Λαϊκισμός χειρίστου είδους

Θ. Πλεύρης για Κασσελάκη στη Βουλή: Πρώτη φορά «χειροκροτητής» - Λαϊκισμός χειρίστου είδους

Τον χαρακτηρισμό του «χειροκροτητή» που είχε προσάψει στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος επέστρεψε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης.

«Παρουσία μόλις 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (από τους 47) η πρώτη εμφάνιση του Κασσελάκη σε ρόλο χειροκροτητή στην Ολομέλεια», ήταν το αιχμηρό σχόλιο που ανάρτησε στο X, πρώην Twitter, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης κατά την πρώτη του παρουσία του, ως επισκέπτης, στην Ολομέλεια, έσπευσε να χειροκροτήσει τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου στο τέλος της ομιλίας του.

Και αυτό, όταν ο νέος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προ ημερών είχε αναρτήσει βίντεο στο TikTok από τη Βουλή όπου ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι «εδώ στη Βουλή ψηφίζονται νόμοι. Αλλά αυτοί οι νόμοι παράγονται από κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι είναι σε κλειστά γραφεία και είναι κυρίως "χειροκροτητές"», προκαλώντας την έντονη αντίδραση τόσο του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη αλλά και του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρου Καλαφάτη.

«Ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να ντρέπεται»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και για  «λαϊκισμό χειρίστου είδους», υπενθυμίζοντας και ο ίδιος την πρόσφατη ανάρτηση του κ. Κασσελάκη: «Πριν μια εβδομάδα ανέβασε ένα βίντεο στο τικ τοκ, όπου στην πραγματικότητα χαρακτήριζε τους βουλευτές ως χειροκροτητές και ότι εμείς είμαστε εδώ και χειροκροτούμε τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, αλλά αυτός θα εγκαινιάσει μία νέα διαδικασία όπου τα νομοσχέδια θα έρχονται σε διαβούλευση με τους πολίτες», είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και υπογράμμισε:

«Ο κ. Κασσελάκης σήμερα, προσήλθε ως χειροκροτητής στην ολομέλεια. Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι όσοι δεν είναι αιρετοί δεν χειροκροτούν, απλώς παρακολουθούν. Κάθισε εκεί πέρα. Τον φέρατε, άκουσε μόνο τον κ. Φάμελλο, μίλησε σε 20 βουλευτές από τους 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, γνώριζε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι σήμερα θα έχει την πρώτη άτυπη εμφάνιση του ο νέος αρχηγός και προσήλθαν οι 20 από τους 47 βουλευτές. Αυτό είναι θέμα που απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Πλεύρης συνέχισε την επίθεσή του σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, και σημείωσε: «Ο κ. Κασσελάκης ήρθε, λειτούργησε ως χειροκροτητής και απήλθε. Δεν άκουσε καν τη συζήτηση. Δεν έδειξε ένα ενδιαφέρον να πει "μια που ήρθα, ας δω πως λειτουργεί η Βουλή"».

Όπως υπογράμμισε: «Ο κ. Κασσελάκης θα μπορούσε να είναι μέλος της ελληνικής Βουλής. Θα μπορούσε. Έχετε τρεις βουλευτές επικρατείας. Ένας αν παραιτηθεί και δεν πάρουν τη σειρά του οι επόμενοι, μπαίνει στο εθνικό κοινοβούλιο. Δεν τολμάει να μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Γιατί άμα μπει, δεν θα έχουμε τη διαδικασία του χειροκροτητή που φεύγει, θα έχουμε τη διαδικασία να έρχεται εδώ και να αντιπαρατίθεται και να ακούσουμε και τα πολιτικά του επιχειρήματα».

Παράλληλα ο Θάνος Πλεύρης σχολίασε και τη χθεσινή παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόλο. «Όταν μιλάμε για σοβαρά θέματα και για τους ανθρώπους που δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλία, τους συντοπίτες μου, γιατί κι εγώ από τη μητέρα μου είμαι από τη Λάρισα, περιμένουνε να ακούσουνε προτάσεις και λύσεις. Δεν περιμένουνε να δούνε γαλότσα και φτυάρι και φωτογραφία, κατά έναν προκλητικό τρόπο!», σημείωσε και διερωτήθηκε: «Δεν ντράπηκε να πάει κάπου που είχαν ανάγκη οι άνθρωποι;»

Ακολούθως επισήμανε «δηλαδή έκανε δύο φτυαριές ο κ. Κασσελάκης και φωτογραφήθηκε και αυτή είναι η πρόταση ου ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η χειρίστου είδους διαδικασία λαϊκισμός τον οποίο έχουμε βιώσει. Προσβολή στο κοινοβούλιο, τικ τοκ και παρουσία με τα φτυάρια, εκεί που υπάρχει πρόβλημα και καμία πρόταση».

Διαβάστε Περισσότερα