Τα σενάρια περί υπονόμευσης της κυβέρνησης, ασπίδα του Μαξίμου

Τα σενάρια περί υπονόμευσης της κυβέρνησης, ασπίδα του Μαξίμου

Του Γιάννη Σιδέρη

Ως γνωστόν η νίκη έχει πολλούς πατέρες, η ήττα κανέναν.

Στα καθ΄ ημάς πολιτικά, οι τρεις νίκες από τον Ιανουάριο ήταν του ΣΥΡΙΖΑ, η αποτυχία θα είναι ορφανή – ή  μάλλον θα  είναι νόθο παιδί, των διαπλεκόμενων, των ξένων, των δανειστών, του Σόιμπλε, και φυσικά της εσωτερικής  πέμπτης φάλαγγας, της ανύπαρκτης δηλαδή αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προ των δυσκολιών που συναντά στη διακυβέρνηση, επιστρέφει στην γνωστή συνωμοσιολογία, που άνθησε ενδόξως κατά την προ της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας περίοδο, τότε που υποτίθεται ότι βουλευτές ήταν αντικείμενα χρηματισμού για αποστατήσουν! 

Ήδη από το μέγαρο Μαξίμου διοχετεύονται ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα οποία κυοφορούνται υπόγειες αντιδημοκρατικές κινήσεις προκειμένου  να κάνουμε «Χριστούγεννα χωρίς Τσίπρα».

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ότι υπάρχουν σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και αντικατάστασής της από μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Αλλά ο πρωθυπουργός σθεναρώς αντιστεκόμενος δεν θα υποκύψει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οπότε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, οικουμενική ή όπως αλλιώς ονομαστεί, δεν θα υπάρξει με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και του ιδίου.

Την ύπαρξη τέτοιων σεναρίων... επιβεβαίωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας στην  Real ότι υπάρχουν κάποιοι που θέλουν  πλήξουν και την κυβερνητική προσπάθεια και τη χώρα! Για ποιο λόγο; Για να επιβληθούν ξανά στην εξουσία!

Λακτίζει προ κενού τέρματος ο ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζοντας ότι η αντιπολίτευση είναι τόσο αδύνατη που και να της χάριζαν την εξουσία, αυτή την στιγμή δεν θα την ήθελε γιατί δεν θα μπορούσε να τη διαχειριστεί. Άλλωστε και να συνέβαινε αυτό, συστατικό στοιχείο της ύπαρξης των κομμάτων είναι η στόχευση της εξουσίας. Γι' αυτό δημιουργούνται και γι' αυτό υπάρχουν.

Το ωραίο είναι ότι ως στοιχεία τεκμηρίωσης αυτών των σεναρίων θεωρούν την κριτική που γίνεται σε διάφορους υπουργούς – λες και χρειαζόταν σενάριο για να επιτεθεί κάποιος στον κ. Φίλη (ως πρόχειρο επίκαιρο  παράδειγμα) με τα όσα κατά καιρούς έχει δηλώσει.

Φυσικά η στόχευση είναι διττή. Να φοβίσει τους  βουλευτές που έχουν πολιτικό και συνειδησιακό πρόβλημα στο να ψηφίσουν σκληρά μέτρα όπως το ασφαλιστικό, που κάποτε τα κατήγγειλαν ως ανάλγητα. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα ενταχτούν αυτομάτως στους συνωμότες που έριξαν την λαοπρόβλητη  κυβέρνηση της τριπλής νίκης. Αφετέρου να έχει εύκολη η δικαιολογία προς το κοινωνικό σώμα ψηφοφόρων της και συμπαθούντων, ότι δεν τους έριξε η ανικανότητά τους στο κυβερνάν, η απουσία έστω και στοιχειώδους έργου, ή η καθίζηση της οικονομίας, αλλά η επάρατος διαπλοκή.

Εφόσον πάντως η διαπλοκή που... βυσσοδομεί δεν τη ρίξει, εφόσον περάσει αβρόχοις ποσίν τα νέα μέτρα που έρχονται, και εφόσον πάρει μια δήλωση για το χρέος, θα μπορεί με το νέο χρόνο να προσβλέπει σε μια ανέφελη Άνοιξη.

Αν όχι, θα έχει περιβληθεί τον ηρωικό μανδύα, ότι λόγω φιλολαϊκότητας, την έριξε η πέμπτη φάλαγγα, κατ' εντολή της διαπλοκής!