ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τα δίνουν όλα για τον Μητσοτάκη!
Shutterstock
Shutterstock

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τα δίνουν όλα για τον Μητσοτάκη!

Ας σιωπήσουμε, να ακουστούν δυνατά! Σολάρουν στον λαϊκισμό αναγγέλλοντας έκτακτους φόρους-χαράτσι. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διαγκωνίζονται στη λογική «λεφτά υπάρχουν». Για να αποκρούσουν τον χαρακτηρισμό των ανεύθυνων που κουνούν το λεφτόδενδρο, εξαγγέλλουν με υπερηφάνεια φόρους.

Η εκπρόσωπος Π. Τσαπανίδου ήταν απολύτως σαφής και αποκαλυπτική  στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ. Προανήγγειλε έκτακτο φόρο, ουσιαστικά χαράτσι ύψους 3,5 δισ. που φέρνει το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων. Η σύσκεψη των «σοφών» του ΣΥΡΙΖΑ, των συνεργατών του Α. Τσίπρα που δηλώνει (STARtv) βαθύς γνώστης της δημοσιονομικής πολιτικής, αποφάνθηκε ότι ο φόρος στα μερίσματα έχει πολύ μικρή απόδοση και δεν θέλουν να δώσουν συνέχεια στο θέμα. Ομολογούν, φυσικά, ότι τρόμαξαν από τη λογική αντίδραση που προκάλεσε στη μεσαία τάξη η περαιτέρω αύξηση του φόρου στα μερίσματα και έκαναν πίσω, φέρνοντας μια ακόμη πρόταση που επικυρώνει την αδιέξοδη οικονομική πολιτική τους.

Για τους ιδεοληπτικούς της Αριστεράς είναι ψιλά γράμματα. Φυσικά, καρφί δεν τους καίγεται για την επιχειρηματικότητα. Τους ενδιαφέρει μόνο το μάρκετινγκ της αντισυστημικότητας, που υποτίθεται -στην αντίληψή τους- θα γοητεύσει τα οικονομικά ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα. Αλλά κι εδώ πέφτουν έξω. Οι συμπολίτες ξέρουν ότι θα βελτιώσουν το βιωτικό τους επίπεδο, μόνο με την ελεύθερη οικονομία και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Είναι κοινή συνείδηση πια η κατάληξη του σοβιετικού κρατισμού…

Το παραμύθι της Αριστεράς διακινήθηκε, στην Ελλάδα, κάποιες δεκαετίες, πλέον δεν γεννά ούτε «δράκους». Το εκλογικό αποτέλεσμα στις 21/5 έδειξε ότι το αριστερό προϊόν το αγόρασε μόλις το 20% των ψηφοφόρων. Για τα μάτια των οποίων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πλειοδοτούν τώρα πάνω σε φορολογία που εφαρμοζόμενη θα καθηλώσει την επιχειρηματικότητα. Δηλαδή, τις νέες θέσεις εργασίας, τις καλές θέσεις απασχόλησης και τους αυξημένους μισθούς που οι πάντες επιθυμούν. Μια καθ' όλα καταστροφική ταξική πολιτική, τόσο αναχρονιστική και αποτυχημένη επιπλέον. Κι όμως επιμένουν, εγκλωβισμένοι στη φαντασιακή τους πραγματικότητα.

Έτσι, γυρίζουν την πλάτη στο 80% των ψηφοφόρων, όπου περιοδεύει ο Κ. Μητσοτάκης για να ευχαριστήσει όσους τον επέλεξαν και να υπενθυμίσει ότι Κυβέρνηση θα σχηματιστεί στις 25/6. Η ψήφος συνεπώς είναι πολύ σοβαρή υπόθεση προκειμένου να επιτευχθεί η ισχυρή και σταθερή αυτοδυναμία. Η πρόοδος και η ευημερία δεν μπορεί παρά να έρθει ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης που έχει με τη σειρά της ως προϋπόθεση τις μεταρρυθμίσεις και τη βελτίωση των προσφερόμενων από το Κράτος υπηρεσιών.

Όμως, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να μην νοιάζονται για την πλειονότητα των πολιτών. Αφοσιωμένοι στη μεταξύ τους κόντρα πολιτεύονται για τα πρωτεία στην Αντιπολίτευση. Θα μπορούσε να εικάσει κανείς ότι ο εσωτερικός ανταγωνισμός στην Αριστερά ωφελεί μόνο τον Μητσοτάκη, στο σχέδιο και στις ικανότητες του οποίου προσβλέπουν οι πολλοί.

Ποιοι όμως είναι αυτοί οι «πολλοί»; Είναι, κατά τον Α. Τσίπρα «οι ανώριμοι πολίτες που ακολούθησαν το πολιτικό σύστημα στην ανωριμότητά του αναφορικά με τη χρήση της απλής αναλογικής! Επιμένει να καταλογίζει ευθύνη για την καταψήφισή του στο μεγάλο τμήμα της κοινωνίας και να υποτιμά ευθέως τους πολίτες που υπερψήφισαν τον Μητσοτάκη. Του φταίει ότι δεν καταλάβαμε την απλή αναλογική που χρησιμοποίησε τυχοδιωκτικά, όπως έκανε το 2015 με την Ελλάδα. Τότε το 3ο δικό του αχρείαστο μνημόνιο κόστισε 100 δισ. €, τώρα οι αχρείαστες με την απλή του αναλογική εκλογές κόστισαν 100 εκ. €.

Μένουμε κολόνα, θαυμάζοντας την ωριμότητα του Προέδρου Τσίπρα…