Συνάντηση Κυρ. Πιερρακάκη - Ιερώνυμου το πρωί της Τρίτης

Συνάντηση Κυρ. Πιερρακάκη - Ιερώνυμου το πρωί της Τρίτης

Συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα θα πραγματοποιήσει την Τρίτη, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στο Υπουργείο Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, όπου και θα συναντηθεί με τον πολιτικό προϊστάμενο του Υπουργείου Κυριάκο Πιερρακάκη. 

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου από τότε που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Παιδείας ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Έρχεται, δε, μετά το μήνυμα του κ. Ιερώνυμου για τις επιθέσεις εις βάρος πολιτικών, ο οποίος και τις καταδίκασε, με αφορμή το χαστούκι που δέχθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελική Δεληκάρη, σε ναό στην Καβάλα.

Όπως είπε μετά από ερώτηση δημοσιογράφων,«η Εκκλησία δεν εκδικείται» αν και συμπλήρωσε ότι «αγαπάει (σ.σ. η Εκκλησία), αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της».

«Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή» είπε αρχικά ο κ. Ιερώνυμος, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ για να συμπληρώσει:

«Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της».

 

Διαβάστε Περισσότερα