Συνάντηση Αδ. Γεωργιάδη - Λ. Παπαδήμου για το νέο κτίριο του ΙΙΒΕΑΑ

Συνάντηση Αδ. Γεωργιάδη - Λ. Παπαδήμου για το νέο κτίριο του ΙΙΒΕΑΑ

Η έναρξη του διαγωνισμού σύμπραξης Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για το νέο κτήριο έρευνας και παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών ιατρικής ακριβείας του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), αποτέλεσε αντικείμενο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη με τον πρόεδρο του ΔΣ του ιδρύματος, Λουκά Παπαδήμο.

Ο υπουργός σε ανάρτησή στο Twitter γνωστοποίησε ότι συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), Λουκά Παπαδήμο και στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η έναρξη του διαγωνισμού ΣΔΙΤ για το νέο κτήριο με τεχνική βοήθεια της EBRD.

Στο μεταξύ, σε πρόσφατη ανάρτησή του στο Facebook, ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Νίκος Μαντζούφας, αναφέρει ότι: «Ξεκινά ο διαγωνισμός για το έργο ΣΔΙΤ του Ιδρύματος Ιατροβιολογικου Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών».

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2018 υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανοικοδόμησης (EBRD) και το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) για το έργο του νέου κτιρίου του ΙΙΒΕΑΑ για την ανάπτυξη υπηρεσιών εξατομικευμένη ιατρικής που υλοποιείται ως έργο ΣΔΙΤ.

Εκτιμάται ότι οι νέες εγκαταστάσεις θα διπλασιάσουν τις ερευνητικές θέσεις που παρέχονται σήμερα από το ίδρυμα. Το επενδυτικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μια σύγχρονη κτιριακή εγκατάσταση, υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, ενώ το έργο περιλαμβάνει και την ανακατασκευή του Λοβέρδειου κτιρίου, που βρίσκεται στο νοσοκομείο Σωτηρία, για τη δημιουργία μονάδας κλινικών μελετών πρωτοτύπων και γενοσήμων φαρμάκων.