Στο Δήλεσι την Παρασκευή ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στο Δήλεσι την Παρασκευή ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Τις δομές της Αρχιεπισκοπής στον Δήλεσι θα επισκεφθούν από κοινού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας Ιερώνυμο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η επίσκεψη έρχεται λίγες ώρες μετά το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για τις επιθέσεις εις βάρος πολιτικών, με αφορμή τη βιαιοπραγία εις βάρος της βουλευτού της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη αλλά και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Συνάντηση Ιερώνυμου - Κυρ. Πιερρακάκη την Τρίτη

Παράλληλα, ο κ. Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας, στις 10:00 πρωί, όπου και θα συναντηθεί με τον υπουργό. Σύμφωνα με την Ιερά Αρχιεπισκοπή, η συνάντηση θα έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου από τότε που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Παιδείας ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Έρχεται, δε, μετά το μήνυμα του κ. Ιερώνυμου για τις επιθέσεις εις βάρος πολιτικών, ο οποίος και τις καταδίκασε, με αφορμή το χαστούκι που δέχθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελική Δεληκάρη, σε ναό στην Καβάλα.

Όπως είπε μετά από ερώτηση δημοσιογράφων,«η Εκκλησία δεν εκδικείται» αν και συμπλήρωσε ότι «αγαπάει (σ.σ. η Εκκλησία), αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της».

«Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή» είπε αρχικά ο κ. Ιερώνυμος, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ για να συμπληρώσει:

«Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της».

Π. Μαρινάκης: Μεμονωμένα περιστατικά, αποτελούν εξαιρέσεις

 «Είναι πραγματικά θλιβερό περιστατικό και όχι επειδή το θύμα ήταν μια βουλευτής της Ν.Δ.. Οποιοσδήποτε ή οποιαδήποτε κι αν ήταν, είτε βουλευτής, είτε μη βουλευτής, οποιοσδήποτε πολίτης και αν ήταν θύμα, νομίζω πως είναι μια χαρακτηριστική απόδειξη το πώς κάποιοι καπηλεύονται την πίστη μας, τη θρησκεία, η οποία δεν ανήκει σε κανέναν αποκλειστικά, σε κανένα κόμμα, συμπεριφέρονται με έναν τρόπο που νομίζω ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα οποία πρεσβεύει η πίστη μας και η θρησκεία μας», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο ίδιος σημείωσε πως: «Και αυτοί που δήθεν είναι οι αποκλειστικοί ή οι βασικοί εκπρόσωποι ιερών συμβόλων της θρησκείας, της πίστης, συμπεριφέρονται με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο από αυτά που πρεσβεύει. Και νομίζω ότι δεν έχει και καμία σχέση συνολικά με τη συμπεριφορά των πιστών, των ανθρώπων της Εκκλησίας. Είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό μιας κυρίας που νομίζω ότι είναι ανάξιο καν να αναφερθεί και το όνομά της».

«Η Εκκλησία αποδεδειγμένα στηρίζει, ειδικά εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Πρεσβεύει παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο την αγάπη, την αλληλεγγύη με όσα εκφράζει διαχρονικά και δεν χρειάζεται να μένουμε σε μεμονωμένα περιστατικά, τα οποία αποτελούν εξαιρέσεις.», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.