Στις 26 Μαΐου ψήφος εμπιστοσύνης στη ΝΔ

Στις 26 Μαΐου ψήφος εμπιστοσύνης στη ΝΔ

Του Γιάννη Τρουπή

«Ο κ. Τσίπρας ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης, σηκώνω το γάντι και λέω κάντε την 26η Μαΐου ψήφο εμπιστοσύνης στην ΝΔ και ψήφο απόρριψης στην κυβέρνηση», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ από την κεντρική πλατεία της Παιανίας. Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον για «ξεδιάντροπη υποκρισία».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την Παιανία, όπου επισκέφθηκε τους κατοίκους της περιοχής, χαρακτήρισε κρίσιμη την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου και κάλεσε τους πολίτες να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στη «χειρότερη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά». 

«Μας χωρίζουν μόλις 15 μέρες από την 26η Μαΐου. Μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Θα είναι η πρώτη φορά που θα σας δοθεί η δυνατότητα, μετά από 4 χρόνια, να προσέλθετε στις κάλπες και να πείτε ένα μεγάλο “όχι” στους φόρους, τη φτώχεια, την ανασφάλεια, τον διχασμό, την προσβολή της συμφωνίας των Πρεσπών. Και να πείτε ένα μεγάλο “ναι” στη νέα Νέα Δημοκρατία, ένα «ναι» στην Ελλάδα της αισιοδοξίας, της ενότητας, της προσμονής, της ευημερίας, της ασφάλειας.», υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «το βράδυ της 26ης Μαΐου, όταν θα καταμετρηθούν τα αποτελέσματα, δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία στον τόπο, ότι το πρώτο βήμα για την μεγάλη πολιτική αλλαγή θα έχει ήδη γίνει, με τη δική σας στήριξη και με τον δικό σας ενθουσιασμό».

Και τότε, συνέχισε «όπως ο κ. Τσίπρας πήγε στο Ζάππειο να βαφτίσει το ψάρι κρέας και να πει ότι ένα προεκλογικό επίδομα, το οποίο παρουσιάζει ως 13η σύνταξη, λες και θα εξαγοράσει με αυτόν τον τρόπο τους συνταξιούχους από τους οποίους πήρε 10 και γυρίζει 1- θα αναγκαστεί και πάλι να πάει στο Ζάππειο ηττημένος αυτή τη φορά και να κάνει το μόνο αξιοπρεπές πράγμα που του απομένει: να προκηρύξει αμέσως εθνικές εκλογές»

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, που ο κ. Τσίπρας ζήτησε από το κοινοβούλιο να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, επισήμανε πως «προφανώς θα την έπαιρνε αφού είναι μια ετερόκλητη συμμαχία από πρόθυμους βουλευτές». «Είμαι περίεργος αν αυτή η ετερόκλητη πλειοψηφία που τον στήριξε στη Βουλή, θα τον στήριζε αν δεν τους εξαγόραζε με Υπουργεία. Όλοι ξέρετε ποια είναι η απάντηση», συμπλήρωσε και εν συνεχεία συνέστησε στον πρωθυπουργό «να μην μιλάει για ελίτ ή αν μιλάει να μην κάνει πολυτελείς διακοπές στο Ιόνιο γιατί είναι ξεδιάντροπη υποκρισία».

Επίσης, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού για τα φαινόμενα ανομίας, λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας παθαίνει αλλεργία κάθε φορά που μιλάω για την ασφάλεια» και ξεκαθάρισε πως με κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία «η Πόλη μας δεν θα είναι όμηρος, αλητών και τραμπούκων».

«Την επόμενα μέρα θέλω να είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων» σημείωσε και κάλεσε τους πολίτες να μην σπαταλούν την ψήφο τους σε μικρά κόμματα που δε θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά την επόμενη μέρα.

Τέλος, υπογράμμισε πως στόχος της κυβέρνησή του θα είναι η μείωση φόρων, οι νέες θέσεις εργασίας και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε μετά μια βιομηχανία χρωμάτων η οποία απασχολεί 100 υπαλλήλους και εξάγει το 65% της παραγωγής της, δίδοντας έμφαση στην ανάγκη διάχυσης του πλούτου που παράγεται και υπογράμμισε πως βασικός άξονας της πολιτικής του είναι να διευκολύνει τις επιχειρήσεις να ενισχύσουν τις απολαβές των εργαζομένων.