Στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Πολάκης για τα «τσιμπούσια» εν μέσω lockdown

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Πολάκης για τα «τσιμπούσια» εν μέσω lockdown

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με την ανάρτησή του εν μέσω lockdown να τρώει σε φιλικό του σπίτι, τα δύο μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας Όλγα Γεροβασίλη και Δημήτρης Τζανακόπουλος θα τον καλέσουν αύριο για «εξηγήσεις». Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο γραμματείς του κόμματος θα συναντηθούν το μεσημέρι στα γραφεία της Κουμουνδούρου (μετά τον πρωινό καφέ) προκειμένου να συζητήσουν με τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Υγείας για την περιβόητη φωτογραφία εν μέσω lockdown. «Δημιουργήθηκε θέμα και θα το συζητήσουν», τονίζουν πηγές προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο να σημειωθεί ότι δεν αναμένεται κάποιο πειθαρχικό μέτρο εναντίον του.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Παύλος Πολάκης προκλητικά εν μέσω καραντίνας έστησε γλέντι με φίλους του αγνοώντας τα περιοριστικά μέτρα. Μάλιστα, στις φωτογραφίες εμφανίζεται σε φιλικό σπίτι τρώγοντας και διασκεδάζοντας μετά από δύο χειρουργεία χωρίς τη χρήση μάσκας και αποστάσεις. Πάντως, χθες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτική του συνέντευξη εμφανίσθηκε να αδυνατεί να προχωρήσει σε αρνητικές αναφορές ή να καταδικάσει την πράξη του Παύλου Πολάκη, ο οποίος αναρτώντας την παρουσία του σε φιλικό του σπίτι έκανε λόγο για παρέες που γράφουν ιστορία και στην πανδημία, τονίζοντας μάλιστα ότι βρέθηκε στα Χανιά για ένα χειρουργείο και «δεν είχε που αλλού να πάει για φαγητό»

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για αρνητική εικόνα, προσθέτοντας ότι «ωστόσο πρόκειται για μια παρουσία σε μια οικογένεια που είναι φιλική. Ο ίδιος ως γιατρός είχε κάνει τεστ το πρωί έχοντας χειρουργείο». Συνέχισε δε, λέγοντας πως «μη έχοντας την δυνατότητα να βρεθεί οπουδήποτε αλλού, πήγε σε ένα φιλικό σπίτι να γευματίσει», προσθέτοντας ότι «ένας γιατρός που χειρουργεί και έχει κάνει τεστ τις τελευταίες 30 ώρες δεν είναι κίνδυνος να μεταδώσει τον ιό». Και αυτό τη στιγμή που πολλοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας αποφεύγουν ακόμη και να πάνε σπίτι τους υπό το φόβο της μεταφοράς του κορονοιού.