Στ. Θεοδωράκης: Να αλλάξει μυαλά ο Τσίπρας

Στ. Θεοδωράκης: Να αλλάξει μυαλά ο Τσίπρας

Να αλλάξει "μυαλά" και "πορεία" κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ζήτησε ακόμη από τον πρωθυπουργό "να περιορίσει τις σπατάλες και να δώσει χρήματα σε αυτούς που τα χρειάζονται. Στους ανέργους και τους ανθρώπους της παραγωγής".

Σύμφωνα με το megatv.com, τόνισε επίσης πως "ό,τι είναι χρήσιμο για τη χώρα θα έχει τη στήριξη του Ποταμιού στη Βουλή". "Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουμε ιδεοληψίες. Για μας όμως είναι κόκκινη γραμμή η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που θα οδηγήσει σε νέα λουκέτα", είπε.

Ερωτηθείς για την απουσία πολιτικών αρχηγών από την ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης ανέφερε:

"Η Ελλάδα έχει πληρώσει ακριβά την ατολμία των απόντων. Η χώρα θέλει αλήθειες. Η χώρα θέλει παρόντες. Χρέος των πολιτικών είναι να είναι παρόντες. Το Σύμφωνο Συμβίωσης απέδειξε ότι στο κοινοβούλιο υπάρχουν πολλοί που δεν είναι αληθινά μεταρρυθμιστές".

Σε ό,τι αφορά τα χαμηλά ποσοστά που κατέγραψε το Ποτάμι στις εκλογές είπε: "Η αλήθεια σε πολλές ιστορικές στιγμές δεν ανταμείβεται αλλά αυτός δεν είναι λόγος να μην λες την αλήθεια. Ο κ. Τσίπρας την άνοιξη και το καλοκαίρι έλεγε ότι στη διαπραγμάτευση δεν υπάρχει χρονικό όριο και σήμερα ομολογεί ότι καθυστέρησε και χάσαμε χρήμα και δυνάμεις".

Για τη Νέα Δημοκρατία είπε ότι "το πρόβλημα δεν είναι ο αρχηγός της αλλά το να αποφασίσει τι κόμμα θέλει να είναι. Υπάρχουν συντηρητικοί, υπάρχουν και προοδευτικοί στη ΝΔ".