Στ. Πιτσιόρλας: Διαφώνησε με τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, αποχωρεί από την πολιτική

Στ. Πιτσιόρλας: Διαφώνησε με τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, αποχωρεί από την πολιτική

Του Γιώργου Φιντικάκη

Τη διαφωνία του για το «τάιμινγκ» που επελέγη να αλλάξει η ηγεσία της Δικαιοσύνης, αλλά και για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, εξέφρασε στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο Στέργιος Πιτσιόρλας ο οποίος ανακοίνωσε και την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την πολιτική. Με την απόφαση του υπουργικού διαφώνησε και ο Γιώργος Σταθάκης ενώ την αντίθεσή του εξέφρασε και ο Δ. Βίτσας.

Συγκεκριμένα οι υπουργοί, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Liberal. gr,  εξέφρασαν ανοικτά την διαφωνία τους για την συγκεκριμένη κίνηση,  θέτοντας ζητήματα δεοντολογίας αλλά και δημοκρατικής ευαισθησίας, να ληφθεί μια τόσο σοβαρή απόφαση ένα μήνα πριν τις εθνικές κάλπες.

Ο κ. Πιτσιόρλας μετά τη λήξη του υπουργικού συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό σχετικά με θέματα που αφορούν το χαρτοφυλάκιό του, ενώ από το περιβάλλον του αναφέρεται ότι η απόφασή του να εγκαταλείψει την πολιτική είχε ληφθεί εδώ και καιρό αλλά επισφραγίστηκε από τις τελευταίες εξελίξεις.

Οι διαφωνίες Πιτσιόρλα - Σταθάκη, και η αντίθεση του Δ. Βίτσα έρχονται να προστεθούν σε αυτές προ ημερών των Φίλη, Κουρουμπλή, που είχαν δηλώσει δημόσια ότι δεν έπρεπε να ανοίξει τώρα το συγκεκριμένο θέμα, θέτοντας κι εκείνοι ζήτημα δεοντολογίας.

Πάρα τις αντιδράσεις εντός κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, κορυφαίων συνταγματολόγων αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευση, εντούτοις ο Πρωθυπουργός προχώρησε τελικά  στην απόφαση να διορίσει νέα ηγεσία στην κορυφή της ελληνικής Δικαιοσύνης -δηλαδή στον Άρειο Πάγο, το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο- εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Φωτογραφία intime news