Στ. Κασσελάκης: Θα συνεργαστώ χωρίς εγωισμό με Κωνσταντοπούλου - Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδεολογική ταυτότητα

Στ. Κασσελάκης: Θα συνεργαστώ χωρίς εγωισμό με Κωνσταντοπούλου - Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδεολογική ταυτότητα

Στην αναφορά του για τη συνεργασία με την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, στο 1ο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Δημοκρατίας το μεσημέρι της Κυριακής, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι ο κοινός στόχος της συνεργασίας είναι η δικαίωση για την τραγωδία των Τεμπών.

Μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι «είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να έχουμε τον Μητσοτάκη στο στόχαστρο» και διευκρίνισε ότι δεν μιλά εξ ονόματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αλλά στόχος είναι να υπάρξει κοινωνική αντιπολίτευση, όχι απλώς αντιπολίτευση από τα πρόσωπα του Στέφανου και της Ζωής.

Επιπλέον, σημείωσε ότι, πέρα από τους 12 βουλευτές του Κινήματος Δημοκρατίας, μπορεί να υπάρξουν και ανεξάρτητοι που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία αυτή.

Σχετικά με την αντίδραση των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπογράμμισε την αμφιβολία του για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει ευθύνες από τον Χρήστο Σπίρτζη, παρά τις έγγραφες προειδοποιήσεις πριν την τραγωδία των Τεμπών. Πρόσθεσε ότι η κατάσταση του 2023 δεν ξεκίνησε το 2019 και ότι η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί.

Όταν ρωτήθηκε για το ποιος θα ηγηθεί της συνεργασίας, ο Κασσελάκης απάντησε «στο λέω από την καρδιά μου, δεν με απασχολεί ποιος θα ηγηθεί». Τόνισε ότι δεν τον απασχολεί η ηγεσία και πως θα συνεργαστεί χωρίς εγωισμό με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αναφορικά με την εκλογική συνεργασία, επισήμανε ότι οι συζητήσεις για τις εκλογές γίνονται σταδιακά, σε προγραμματικό επίπεδο και ότι είναι ακόμη νωρίς για τέτοιες συζητήσεις. Σαφώς, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για συνεργασία με τα συστημικά κόμματα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδεολογική ταυτότητα»

«Το βασικό ζήτημα του ΣΥΡΙΖΑ, και με λυπεί η τωρινή του απαξίωση, είναι ότι εγώ δεν μπήκα στο κόμμα για να το διαλύσω. Η βάση του κόμματος απέρριψε όλους τους υπόλοιπους και με στήριξε, τόσο στα Συνέδρια όσο και μετά την αμφισβήτηση του Αλέξη Τσίπρα τον Φεβρουάριο πέρυσι, με το 15% στις ευρωεκλογές.

Όμως, δείτε πού έχουν φτάσει τώρα που προσπάθησαν να σώσουν το σπίτι τους και πώς συνεχίζεται αυτή η κατρακύλα. Και φυσικά, με το συνέδριο στο Γκάζι τον Νοέμβριο, που κατέλυσαν συνταγματικά δικαιώματα εκλεγμένων συνέδρων με τον παράνομο αποκλεισμό τους από έξω. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει πολύ πιο σημαντικά ζητήματα από ένα καταστατικό που δεν σεβάστηκε. Το κύριο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν έχει ιδεολογική ταυτότητα», ανέφερε ακόμα και πρόσθεσε:

«Στις ευρωεκλογές κρίθηκα. Πήρα το κόμμα από το 8%, χωρίς να χρησιμοποιήσω ‘μαύρο’ χρήμα, και τώρα θα δούμε πώς τα άλλα κόμματα χρηματοδότησαν τις πανάκριβες καμπάνιες τους. Για παράδειγμα, η ΝΔ είχε την πιο ακριβή διαδικτυακή καμπάνια από όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα, παρόλο που φέρει το μεγαλύτερο χρέος στην Ευρώπη. Τώρα γνωρίζουμε για τριγωνικές συναλλαγές, Blue Skies κ.λπ.».