Α. Σκέρτσος: Ο ΣΥΡΙΖΑ κι αν έχασε, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του

Α. Σκέρτσος: Ο ΣΥΡΙΖΑ κι αν έχασε, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κι αν έχασε, κάηκε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άκης Σκέρτσος, σχολιάζοντας σημερινές δηλώσεις στα ΜΜΕ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως της Όλγας Γερβασίλη και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Ο κ. Σκέρτσος σημειώνει πως, επιμένουν να περιγράφουν μια κατεστραμμένη οικονομία χωρίς να κοστολογούν το δικό τους οικονομικό πρόγραμμα και μην έχοντας πάρει το μήνυμα της κάλπης.

Η δήλωση του Άκη Σκέρτσου

«Αν κρίνουμε από τις σημερινές δηλώσεις στα ΜΜΕ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η κ. Γεροβασίλη και η κ. Ξενογιαννακοπούλου, που επιμένουν να περιγράφουν μια κατεστραμμένη οικονομία χωρίς να κοστολογούν το δικό τους οικονομικό πρόγραμμα, εύλογα συμπεραίνουμε ότι δυστυχώς ΔΕΝ πήραν το μήνυμα της κάλπης της περασμένης Κυριακής. «Ο ΣΥΡΙΖΑ κι αν έχασε, κάηκε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του».

Νωρίτερα σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ η Όλγα Γεροβασίλη είχε δηλώσει πως η απλή αναλογική ήταν στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ και οδυνηρό σοκ η ήττα της κάλπης στις 21 Μαΐου. Επιπλέον τόνισε πως στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε τέσσερις εβδομάδες «να αναδείξουμε στην κοινωνία ότι ήδη έχουμε 14% αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Διασώσαμε τη χώρα και είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που παρέδωσε γεμάτα τα ταμεία».

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου από το ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή της απέδωσε τη μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ στο ότι «απέτυχε» η «στρατηγική της απλής αναλογικής» ενώ ανέφερε επίσης ότι «δεν υπήρξε ανταπόκριση από τα άλλα κόμματα του προοδευτικού χώρου στην προοπτική συγκρότησης μίας προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων πως «ο αγώνας συνεχίζεται, και θα τον δώσουμε συλλογικά και συντεταγμένα με τις ιδέες και τις προγραμματικές μας θέσεις», καθώς όπως είπε, «τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας [...] το δραματικό πρόβλημα των κόκκινων δανείων και η αντιδημοκρατική εκτροπή των παράνομων παρακολουθήσεων παραμένουν και επιδεινώνονται από τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη». 

Διαβάστε ακόμα:

Όλγα Γεροβασίλη: Στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ η απλή αναλογική

Α. Σκέρτσος: Ο κ. Ανδρουλάκης θέλει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ