Α. Σκέρτσος - Μ. Συρεγγέλα: Χειριζόμαστε με πολιτική νηφαλιότητα το ν/σ για την ισότητα στον γάμο

Α. Σκέρτσος - Μ. Συρεγγέλα: Χειριζόμαστε με πολιτική νηφαλιότητα το ν/σ για την ισότητα στον γάμο

Ολοκληρώνεται σε λίγη ώρα η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές.

«Δεν προσεγγίζουμε το θέμα αυτό με αυταρχισμό. Δεν επιβάλλουμε κομματική πειθαρχία, όπως απείλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα αυτό θα χειριστούμε με τη μέγιστη δυνατή πολιτική νηφαλιότητα», σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, απαντώντας στις αναφορές βουλευτών της αντιπολίτευσης σε σχέση με την επικείμενη ψηφοφορία στην ολομέλεια και τις διαφωνίες βουλευτών της συμπολίτευσης στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και εισηγήτρια στο νομοσχέδιο Μαρία Συρεγγέλα.

«Η κ. Φωτίου μίλησε για ομοφοβικές δηλώσεις από τα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Έχει μάλλον μπερδευτεί γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα, υπήρξαν σκεπτόμενοι ή και κατά του νομοσχεδίου βουλευτές της ΝΔ αλλά κανένας και καμία εξ αυτών δεν έκανε καμία ομοφοβική δήλωση.

Μάλλον μπερδέψατε τη ΝΔ με ομοφοβικές δηλώσεις που έκαναν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Από τη Νέα Δημοκρατία δεν υπήρξε ούτε ένας ούτε μια βουλευτής που να κάνει τέτοια δήλωση. Μην αγχώνεστε για την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας.

Η Νέα Δημοκρατία, δεν είναι σας κι εσάς. Εμείς είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη, σας παραπέμπω στην ιδρυτική μας διακήρυξη, και σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε εδώ, θα είμαστε εδώ και σε κάθε περίπτωση ακόμα και διαφορετικές απόψεις να έχουμε, ενωμένοι θα είμαστε», είπε η κ. Συρεγγέλα.