Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη

Με πλούσια ατζέντα, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, παρουσίαση νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας αλλά και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης, Υγείας, όπως επίσης Μετανάστευσης και Τουρισμού συνεδριάζει, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, το υπουργικό συμβούλιο.

Αναλυτικά, τα θέματα της συνεδρίασης είναι τα εξής:

- Παρουσίαση από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, του νομοσχεδίου για το Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης.

- Παρουσίαση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή και τον υφυπουργό, Γιάννη Κεφαλογιάννη του νομοσχεδίου «Η Ελλάδα σε κίνηση: Βιώσιμη αστική κινητικότητα-Μικροκινητικότητα».

- Παρουσίαση από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση και την υφυπουργό, Δόμνα Μιχαηλίδου του νομοσχεδίου για ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας.

- Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, του νομοσχεδίου για τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2019/1150 για την προώθηση της δίκαιης μεταχείρισης και της διαφάνειας για τους επιχειρηματικούς χρήστες υπηρεσιών επιγραμμικών (online) υπηρεσιών διαμεσολάβησης.

- Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, του νομοσχεδίου για την κύρωση σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

- Ενημέρωση από τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου.

- Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, για το ετήσιο Πρόγραμμα Κωδικοποίησης.

- Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, για τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων.

- Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για Άτομα με Αναπηρία.

- Εισήγηση από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, για την Εθνική Στρατηγική Μετανάστευσης.

- Εισήγηση από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Άκη Σκέρτσο, για τα Προσχέδια Δράσης των υπουργείων και το Προσχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής 2021.

- Εισήγηση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σχετικά με την κήρυξη απαλλοτριώσεων ακινήτων, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων, για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή νέου, αναβάθμιση-επισκευή τεχνητού εμποδίου και συνοδών έργων κατά μήκος της οριογραμμής της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου».

- Εισήγηση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό, Νίκο Παπαθανάση σχετικά με την τροποποίηση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου ως προς τη σύσταση και συγκρότηση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων.

Στις 16:30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη γγ του Συμβουλίου της Ευρώπης, Marija Pejčinović Burić. Στις 18:00 ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στον επίσημο εορτασμό για τη συμπλήρωση 2.500 ετών από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Τέλος, στις 20:00 ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου φωτισμού της Ακρόπολης.