Αυστηρή κριτική στο αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο άσκησε η βουλευτής Ρένα Δούρου, υποστηρίζοντας ότι το κείμενο που προέκυψε «δεν δίνει ακόμα εχέγγυα» για τη μελλοντική πορεία του κόμματος με όρους ενότητας και προγραμματικής σύγκλισης.
Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ, απέρριψε τη λογική των διλημμάτων «με ή κατά Τσίπρα», κάνοντας λόγο για ένα ψευδές σχήμα που, όπως είπε, απομακρύνει τη συζήτηση από την ουσία της πολιτικής.
Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι «δεν θα μπορούσα να μπω σε ένα δίλημμα που δεν υφίσταται», προσθέτοντας ότι η εσωκομματική συζήτηση έχει απομακρυνθεί από τις πολιτικές προτεραιότητες και τις ανάγκες της κοινωνίας και έχει διολισθήσει σε εσωστρεφείς αντιπαραθέσεις.
Αναφερόμενη στις ευθύνες για την κατάσταση στο κόμμα, υπογράμμισε ότι δεν βαραίνουν έναν μόνο παράγοντα, ωστόσο δεν κατανέμονται ούτε ισότιμα. Επισήμανε, πάντως, ότι βασική προτεραιότητα πρέπει να είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με τους πολίτες και η επιστροφή σε πολιτική με συλλογικό προσανατολισμό.
Σε αυτό το πλαίσιο, σχολιάζοντας συναδέλφους της που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι η μεταφορά έδρας συνιστά παραβίαση της λαϊκής βούλησης.
Υπενθυμίζοντας την ανάγκη για «ενωτικά ψηφοδέλτια», απέρριψε κάθε σενάριο μετακίνησης, ξεκαθαρίζοντας ότι θα είναι υποψήφια με ενωτικό ψηφοδέλτιο. Όπως σημείωσε, στόχος είναι «να μην μπαίνει το προσωπικό πάνω από το συλλογικό».
Τέλος, η κ. Δούρου απάντησε αρνητικά στα σενάρια περί κοινής κοινοβουλευτικής ομάδας με τους Νίκο Παππά και Παύλο Πολάκη, με τους οποίους έχει συνυπογράψει κείμενο τροπολογίας που κατατέθηκε στην Κεντρική Επιτροπή.
