Προκλητικός ο Πολάκης: Θα τα πούμε στην Πολιτική Γραμματεία
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/EUROKINISSI
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/EUROKINISSI

Προκλητικός ο Πολάκης: Θα τα πούμε στην Πολιτική Γραμματεία

«Ραντεβού» στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ δίνει ο Παύλος Πολάκης, με νέα του ανάρτηση, μετά το ηχηρό άδειασμα από την Κουμουνδούρου, για τις προγραφές δημοσιογράφων, δικαστών και τραπεζιτών.

Επισημαίνοντας ότι δεν θα ανοίξει διάλογο με «πηγές», σημειώνει ότι στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε και εκλέχθηκε με υψηλότατα ποσοστά.

«Θα τα πούμε όλα στην Πολιτική Γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή. Με "πηγές" δεν θα ανοίξω διάλογο... Προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα ποσοστά. Εκεί θα μιλήσουμε και θα διευκρινίσουμε ποιος έχει δίκιο!», υποστήριξε.

 

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια τακτική είχε ακολουθήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και την περασμένη Κυριακή, όταν μετά το «άδειασμα» από την Κουμουνδούρου για την ανάρτηση που είχε κάνει επειδή «κόπηκε» από τα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Χανιά, ο προσωπικός του φίλος Μιχάλης Χαιρετάκης. Τότε, ο Π. Πολάκης, είχε διατυπώσει «αιχμές» για τις διαρροές από την Κουμουνδούρου, υποστηρίζοντας ότι όλα θα λυθούν στα όργανα του κόμματος. 

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Aποστάσεις από την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη -με τη στοχοποίηση δημοσιογράφων, δικαστών και τραπεζιτών, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων-  αναγκάστηκαν να πάρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανοίγοντας ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου από τα ψηφοδέλτια στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο από τα στελέχη της ηγεσίας», τονίζει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταλήγει:

«Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Λίγα λεπτά πάντως μετά τη διαρροή από την Κουμουνδούρου, ο Π. Πολάκης έκανε νέα ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook με φωτογραφίες από σημερινή του εκδρομή στην Ανώπολη Σφακίων, κάνοντας λόγο για τόπους «με απεριόριστους ορίζοντες, καθαρό αέρα και λεβέντες ανθρώπους» και επισημαίνοντας πως «θυμήθηκα πολλά ανεβαίνοντας απ' αυτά που έγιναν εδώ το 2010-14».

Διαβάστε επίσης:

Πολάκης - Τσίπρας: Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Τι είναι και τι θέλει ο Πολάκης

Ευθείες απειλές κατά Θ. Μαυρίδη και Δ. Καμπουράκη - ΣΥΡΙΖΑ: Έχει αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης

Εισαγγελική παρέμβαση για τις αναρτήσεις Πολάκη

Α. Γεωργιάδης: Θα ξεχωρίζαμε τον Πολάκη από τον Κασιδιάρη;