Παρέμβαση Μητσοτάκη ενόψει εορτών στην Ιερά Σύνοδο - Στο τραπέζι νέα μέτρα για ανεμβολίαστους

Παρέμβαση Μητσοτάκη ενόψει εορτών στην Ιερά Σύνοδο - Στο τραπέζι νέα μέτρα για ανεμβολίαστους

Το «φάντασμα» του εφησυχασμού θέλουν να ξορκίσουν στο Μέγαρο Μαξίμου μετά  τα χαμόγελα που έχουν αρχίσει  να εμφανίζονται, με αφορμή την αύξηση των εμβολιασμών. Στο πρωθυπουργικό γραφείο αναγνωρίζουν τη σημαντική ώθηση που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τη συμμετοχή των πολιτών στο πρόγραμμα «Ελευθερία», παρ' όλα αυτά όμως ο αριθμός είναι ακόμα χαμηλός κυρίως στους 60+. 

Παράλληλα η χώρα μπροστά της έχει την εορταστική περίοδο που μπορεί να αποδειχθεί «μοιραία» στην αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Σε αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρουσία και της  υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Μητσοτάκης θα παροτρύνει τους κληρικούς να βοηθήσουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, ενθαρρύνοντας εκείνοι με τη σειρά τους, τους πολίτες. Παράλληλα ο πρωθυπουργός θα θελήσει να περάσει το μήνυμα ότι στους  ναούς καθ' όλη τη διάρκεια της γιορτινής περιόδου, όταν και πολλοί πιστοί θα τους επισκεφτούν, θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. 

Η παρουσία Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της ιερές Συνόδου, κίνηση διόλου συχνή, έρχεται να επιβεβαιώσει την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας  στη μάχη κατά της πανδημίας. 

Είναι προφανές ότι το μεγάλο «αγκάθι»  βρίσκεται στον τρόπο τήρησης των μέτρων προστασίας στους χώρους λατρείας όπως η  επίδειξη rapid test από τους ανεμβολίαστους κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο να γίνει από τους κληρικούς. Ορισμένοι μάλιστα φρόντισαν να «σπεκουλάρουν» πάνω σε αυτό το υπαρκτό πρόβλημα, συνδέοντας το αίτημα για τη δημιουργία 4.000 νέων οργανικών θέσεων για ιερείς από την πλευρά της Εκκλησίας, με την αδυναμία ελέγχου της τήρησης των μέτρων στο εσωτερικών των εκκλησιών. Κάτι που όπως ξεκαθάρισε η κυβέρνηση ουδόλως συνδέεται. 

Σε κάθε περίπτωση στο Μέγαρο Μαξίμου καταγράφεται προβληματισμός σε σχέση με τις ημέρες που έρχονται μια και η αυξημένη κίνηση στα εμπορικά καταστήματα λόγων γιορτών, η μετακίνηση από τα αστικά κέντρα προς τα χωριά και οι συχνότερες συναθροίσεις μπορούν να λειτουργήσουν επιβαρυντικά. 

Γιαυτό το λόγο στο συρτάρι του πρωθυπουργικού γραφείου υπάρχουν πάντοτε εισηγήσεις για τη λήψη νέων «στοχευμένων» μέτρων μετά τα Χριστούγεννα, στην περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων. Τα μέτρα αυτά θα αφορούν ανεμβολίαστους. Όλα αυτά όμως ακόμα φαντάζουν μακρινά, τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες.