Π. Σκουρλέτης: «Ήμασταν νέοι και άπειροι για να κυβερνήσουμε»

Π. Σκουρλέτης: «Ήμασταν νέοι και άπειροι για να κυβερνήσουμε»

Στην παραδοχή ότι ήταν νέοι και άπειροι για να κυβερνήσου» το 2015, προχώρησε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, προσθέτοντας ότι «εκ του αποτελέσματος αποδείξαμε πώς κάναμε αυτά που έπρεπε για τη χώρα».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ και απαντώντας στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν έτοιμος να κυβερνήσει το 2015, ο κ. Σκουρλέτης, ανέφερε συγκεκριμένα «ήμασταν νέοι κι άπειροι αλλά εκ του αποτελέσματος αποδείξαμε πώς κάναμε αυτά που έπρεπε για τη χώρα.», προσθέτοντας χαρακτηριστικά «τα βάλαμε με τα θηρία».

Ακόμη, υπερασπίστηκε την επιλογή της παράταξης του να συγκυβερνήσει με τον Πάνο Καμμένο, διερωτώμενος «Τι ήταν ο κος Καμμένος κανένας χρυσαυγίτης και δεν έπρεπε να συνεργαστούμε;»

Διέψευσε τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, ότι τότε υπήρξε αίτημα προς τη Ρωσία να τυπώσει δραχμές: «Δεν είχαμε ποτέ σχέδιο για δραχμή. Ο Στουρνάρας λέει ψέματα. Ο Σόιμπλε είχε σχέδιο για Grexit».

Ταυτόχρονα κατηγόρησε την κυβέρνηση για… κυβιστήσεις σε διάφορα ζητήματα, όπως στη Συμφωνία των Πρεσπών και στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων: «Κομανέτσι έχει γίνει η κυβέρνηση».

Σε ερώτηση αν ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ ο χώρος του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της διεύρυνσης που επιχειρεί, ο κ. Σκουρλέτης είπε: «Έχουμε καταφέρει να εκφράσουμε ευρύτερο τόξο αριστερών προοδευτικών δυνάμεων. Ποιανού ΠΑΣΟΚ να μας ενδιαφέρει; Δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε ένα κόμμα χειροκροτητών, τα μέλη μας θα έχουν ενεργό ρόλο».