Για μία «μαύρη σελίδα στην πολιτική ιστορία της χώρας» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας την πρόταση 32 βουλευτών της αντιπολίτευσης για προανακριτική με το αίτημα να παραπεμφθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για εσχάτη προδοσία αναφορικά με την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
Όπως ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης μέσω ανάρτησής του στο Facebook, η συγκεκριμένη κατηγορία δεν έχει «το παραμικρό νομικό, λογικό και ηθικό έρεισμα και ξεπερνά κάθε όριο παραλογισμού» και «αποτελεί μία ακόμη χυδαία απόπειρα εκμετάλλευσης της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών».
Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Μαρινάκη:
«Ο ηθικός και πολιτικός κατήφορος της αντιπολίτευσης, δυστυχώς, όχι απλώς συνεχίζεται, αλλά εντείνεται.
Η υπογραφή 32 βουλευτών της Βουλής των Ελλήνων στο αίτημα να παραπεμφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι και για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας συνιστά μια μαύρη σελίδα στην πολιτική ιστορία της χώρας. Και αυτό, όχι γιατί η πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής στρέφεται εναντίον του εκλεγμένου από τους Έλληνες πολίτες Πρωθυπουργού της χώρας, αλλά γιατί πρόκειται για μια κατηγορία χωρίς το παραμικρό νομικό, λογικό και ηθικό έρεισμα και ξεπερνά κάθε όριο παραλογισμού.
Η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί μία ακόμη χυδαία απόπειρα εκμετάλλευσης της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Αδιαφορώντας για την αλήθεια, οι υπογράφοντες βουλευτές επιδιώκουν, με τον πιο αποκρουστικό τρόπο, να μαζέψουν ψήφους, προσβάλλοντας τόσο τη μνήμη 57 ανθρώπων, όσο και το παλλαϊκό αίτημα για δικαιοσύνη και αλήθεια. Δεν έμαθαν τίποτα από τις σκευωρίες περί δήθεν παράνομου φορτίου και τάχα συγκάλυψης.
Οι πολίτες για τα Τέμπη απαιτούν δικαιοσύνη και αλήθεια, μακριά από άθλιες απόπειρες εργαλειοποίησης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης».