Ο Τσίπρας «προειδοποιεί» τη Δικαιοσύνη και υβρίζει τον Μητσοτάκη

Ο Τσίπρας «προειδοποιεί» τη Δικαιοσύνη και υβρίζει τον Μητσοτάκη

Ένα βήμα και παραπάνω προχωρεί ο Αλέξης Τσίπρας ως προς τις προσωπικές επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ταυτόχρονα υιοθετεί κάθε καταγγελία με τελευταία αυτή της ΠΟΕΔΗΝ για τις VIP MEΘ απευθύνοντας προειδοποιήσεις προς τη δικαιοσύνη που ήδη παρενέβη την οποία κάλεσε να μην κάνει προσχηματική έρευνα και να μην τη βάλει στο αρχείο. «Έννοιας σας» είπε από τα Ιώννινα «το αρχείο έχει και ένα καλό. Ότι μπαίνει βγαίνει κιόλας, να το θυμούνται όλοι καλά».

Η αναφορά του στην καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για την ύπαρξη ΜΕΘ που μένουν κενές προκειμένου να χρησιμοποιούνται για επώνυμους προκαλεί ερωτήματα αφού ουσιαστικά αποτελεί μια προσπάθεια παρέμβασής στη Δικαιοσύνη που ήδη προχωρεί σε έρευνα για να διαπιστωθεί αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες.

«Ορθώς ασχολείται η δικαιοσύνη» είπε από τα Ιωάννινα ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας όμως ότι η έρευνα αυτή «δεν πρέπει να είναι προσχηματική» για να τονίσει ότι η έρευνα «πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο».

«Μια έρευνα» συνέχισε «που πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο διότι η ανθρώπινη ζωή είναι αξία και πρέπει να έχουμε όλοι ανεξαρτήτως ιδιότητας ίσα δικαιώματα στη ζωή και την αξιοπρεπή περίθαλψη, μια έρευνα που» που όπως τόνισε απευθύνοντας προειδοποίηση στη Δικαιοσύνη «δεν πρέπει να γίνει για τα μάτια του κόσμου και να μπει μετά στο αρχείο»

Για να καταλήξει σημειώνοντας «Διότι πια αυτό το έρμο το αρχείο πόσα να χωρέσει σε αυτή τη χώρα. Μίζες εξοπλιστικά ναρκόπλοια, novartis. Πόσα να χωρέσει αυτό το αρχείο», τονίζοντας «έννοια σας το αρχείο έχει και ένα καλό. Ότι μπαίνει βγαίνει κιόλας. Να το θυμούνται όλοι καλά»

Μετά τις... προειδοποιήσεις προς τη δικαιοσύνη ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε και σε ένα δριμή κατηγορώ κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, επανέλαβε όσα υποστηρίζει για την πανδημία αλλά και για την ακρίβεια χρησιμοποιώντας ακραίους προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως «ψεύτη με περικεφαλαία» και συνεχίζοντας την επένδυση στην πανδημία εμφανίσθηκε να υψώνει όλο περισσότερο τους τόνους ειδικά σε ό,τι αφορά το θέμα των νεκρών κάνοντας λόγο για «πολιτικές και εγκληματικές ευθύνες» προσθέτοντας πως «αφανίζονται άνθρωποι» μιλώντας ακόμη και για «χιλιάδες θύματα που θα έρθουν τις επόμενες εβδομάδες, τους επόμενους μήνες».

Έκανε λόγο για «Βαθύτατα ηθικό ξεπεσμός» υποστήριξε πως στα «ράντζα η Ελλάδα αναστενάζει, αφανίζονται άνθρωποι, χιλιάδες οικογένειες θρηνούν» μιλώντας για «θύματα που θα έρθουν τους επόμενους μήνες» καταλήγοντας ότι υπάρχουν «βαρύτατες και εγκληματικές πολιτικές ευθύνες».

Για την ακρίβεια ανέφερε πως θα είναι σε βάθος χρόνου, σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν λαμβάνει μέτρα για τη στήριξη της κοινωνίας και κατέληξε λέγοντας πως «ο χειμώνας θα είναι βαρύς, ο δυσκολότερος της τελευταίας δεκαετίας».

Διαβάστε Περισσότερα