8ος χρόνος, ημέρα 2392η
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022

Ο Ιερώνυμος διαψεύδει, το Μαξίμου επιμένει

Ο Ιερώνυμος διαψεύδει, το Μαξίμου επιμένει

Επιμένει το Μέγαρο Μαξίμου ότι υπήρξε συνάντηση μεταξύ του Κυρ. Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, παρά το γεγονός, ότι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών διέψευσε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο.

Με δελτίο Τύπο του γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υποστηρίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε μέσω διαρροών και κατόπιν εορτής, τη μυστική συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενώ την ίδια ώρα ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, επιβεβαίωσε, επίσης κατόπιν εορτής, τη μυστική του συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Τόσο ο αρχηγός της ΝΔ όσο και ο Μητροπολίτης Πειραιώς ισχυρίζονται πως παρά το γεγονός ότι οι συναντήσεις έγιναν λίγο πριν τις ανακοινώσεις για την πρόταση συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας, το θέμα δεν συζητήθηκε.

Θυμίζουμε την ένατη εντολή: Ου ψευδομαρτυρήσεις...», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου από το Μέγαρο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι πριν από λίγο το γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής διέψευσε κατηγορηματικά πληροφορίες και διαλόγους που δημοσιεύτηκαν στην «Αυγή», το «Documento» και την «Εφημερίδα των Συντακτών» σχετικά με συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Τέτοια συνάντηση με αυτό το περιεχόμενο δεν υπήρξε ποτέ», τονίζει η Αρχιεπισκοπή.