Ο. Γεροβασίλη: Το μείζον είναι η επόμενη μέρα, είμαστε υποχρεωμένοι να πειθαρχήσουμε στο αποτέλεσμα

Ο. Γεροβασίλη: Το μείζον είναι η επόμενη μέρα, είμαστε υποχρεωμένοι να πειθαρχήσουμε στο αποτέλεσμα

Η κάλπη έβγαλε πολλά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες και οφείλουμε να τα λάβουμε υπόψη μας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, αναφερόμενη στο αποτέλεσμα του α' γύρου των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Το γεγονός ότι κινητοποιήθηκαν τόσοι άνθρωποι σε μια όχι και τόσο καλή συγκυρία για τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι η κοινωνία μας στέλνει ένα μήνυμα, ανέφερε η κ. Γεροβασίλη και εκτίμησε ότι «προφανώς η υποψηφιότητα Κασσελάκη προσέθεσε σε αυτή τη διαδικασία».

«Δείχνει ότι ο κόσμος έχει ανάγκη, ψάχνει, έχει εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και δίνει καινούρια ώθηση» τόνισε και πρόσθεσε πως και την επόμενη Κυριακή θα είναι μεγάλη η συμμετοχή στη διαδικασία.

«Πιστεύω ότι θα έρθουν και αυτοί που δεν ήρθαν την προηγούμενη φορά» είπε. 

«Είναι ένα δυνατό μήνυμα, που μας λέει ‘σας θέλουμε, θέλουμε να δημιουργηθεί ο πόλος της αριστερής προοδευτικής παράταξης, το έχει ανάγκη η χώρα. Δίνει μήνυμα ότι η χώρα με κυβέρνηση Μητσοτάκη πάει σε λάθος κατεύθυνση» δήλωσε.

Για το χθεσινό βίντεο της Έφης Αχτσιόγλου σχολίασε ότι υπάρχει πόλωση και εκφράζεται στο διαδίκτυο όπου εμφανίζονται «τέρατα».

«Έπεσε λάσπη στην Έφη Αχτσιόγλου που δεν της αξίζει, όπως έπεσε λάσπη και στον κ. Κασσελάκη με σεξιστικά και ομοφοβικά σχόλια» είπε και πρόσθεσε ότι η κ. Αχτσιόγλου προφανώς πιέσθηκε και αισθάνθηκε ότι πρέπει να απαντήσει.

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι η ίδια δεν ακολουθεί τη λογική και δεν πιστεύει ότι υπάρχουν «μαγαζιά» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε επανειλημμένα ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και «θα είμαστε εδώ της Δευτέρα».

Σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε κατηγορηματικά: «Είμαι βέβαιη ότι δεν θα υπάρξει διάσπαση, η πρόθεση είναι παλέψουμε μαζί. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρχηγοκεντρικό κόμμα, συναποφασίζουμε, έχουμε όργανα, βεβαίως υπάρχει σύνθεση και έτσι θα συνεχίσουμε».

«Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να πειθαρχήσουμε, εδώ δεν είμαστε Μητσοτάκης, «διέταξα», «έδωσα εντολή». Είμαστε ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα, έτσι θα προχωρήσουμε και την επόμενη μέρα» είπε και πρόσθεσε πως «προφανώς ο πρόεδρος έχει ένα λόγο παραπάνω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ενός ανδρός ή γυναικός απόφαση» τόνισε.

Ερωτηθείσα για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «έχει τηρήσει απόλυτη ουδετερότητα. Είπε «δε δίνω δαχτυλίδι», αλλά δεν φεύγει από το προσκήνιο και είναι εγγυητής της ενότητας».

Όσο για το ποιον στηρίζει η ίδια απάντησε: «Έχω την επιλογή μου, αλλά έχω επιλέξει απολύτως συνειδητά να είμαι πιο συνθετική. Οφείλουμε το βλέμμα μας να είναι στραμμένο τη Δευτέρα. Το μείζον είναι η επόμενη μέρα. Πρέπει να έχουμε το νου μας ότι η μεγάλη στιγμή είναι τη Δευτέρα. Με αυτό το δρόμο θα πορευτούμε και θα πάμε μακριά ξανά».