Ο Άρης κάνει πόλεμο, με… αντάρτη Κασσελάκη!

Ο Άρης κάνει πόλεμο, με… αντάρτη Κασσελάκη!

«Βαριά στενάζουν τα βουνά κι ο ήλιος σκοτεινιάζει, το δόλιο το Μικρό Χωριό και πάλι ανταριάζει. Λαμποκοπούν χρυσά σπαθιά, πέφτουν ντουφέκια ανάρια, ο Άρης κάνει πόλεμο μ’ αντάρτες παλληκάρια».

Ήταν τραγούδι του 1945 για τον Άρη Βελουχιώτη, αλλά η τότε σαρκαστική ανάρτηση της νυν συντρόφισσας Έλενας Ακρίτα, αφορούσε τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, όταν ο τελευταίος το 2019 είχε ανταποκριθεί με δηλώσεις του σε ένα γενικό κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Σπηλιωτόπουλος είχε δηλώσει τότε «Με αφορά το προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ», και η νυν «βουλεύτρια» τον είχε διακωμωδήσει. Τώρα θα παλεύουν στο ίδιο μετερίζι, ομού με τον έτερο αστέρα της καραμανλικής πτέρυγας και υποψήφιο ευρωβουλευτή Βαγγέλη Αντώναρο, για να κατατροπώσουν τη Δεξιά του Μητσοτάκη.

Στο ίδιο χαράκωμα, ατύπως και ανυπόταχτος αντίπαλος του Μητσοτάκη και έως τώρα ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος τότε κατακεραύνωνε τον Άρη για τα «σταριλίκια» του. Γιατί ενώ ήταν εκπρόσωπος της ΝΔ, φωτογραφιζόταν σε πόζες «ζεν πρεμιέ» στο μπάνιο του με μπουρνούζι, και αργότερα ως υπουργός σε ιστιοπλοϊκά, ανεβασμένος το κατάρτι να αντιμετωπίζει αγέρωχος τα μαϊστράλια.

Ο Κύρτσος είχε εξηγήσει τότε ότι ζητούσε την παραίτησή του επειδή με τέτοιες πόζες, ή με μπάνια στη Μύκονο, καλεσμένος σε γιοτ, θαμώνας κοσμικών νυχτερινών κέντρων, έδειχνε «ελαφρούτσικος» για να σηκώσει το βάρος επικοινωνίας του κόμματος, όταν η απέναντι πλευρά του ΠΑΣΟΚ, είχε το βαρύ πυροβολικό της επικοινωνίας Κώστα Λαλιώτη.

Παράλληλα του είχαν αποδοθεί ευθύνες για την εκλογική αποτυχία του 2000, με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να τον αποκαλεί… Σαλώμη (με τα πέπλα). Χαρακτηρισμός που επέφερε τη διαγραφή του και στην συνέχεια τη δημιουργία του ΛΑΟΣ.

Για να αιτιολογήσει τη διάθεση προσχώρησης στον ΣΥΡΙΖΑ το 2019 ο Άρης είχε δηλώσει ότι τον αφορά το προσκλητήριο του Τσίπρα κατά της ακροδεξιάς «γιατί η ιστορία δεν μπορεί να επαναληφθεί με όρους μεσοπολέμου».

Παράλληλα είχε κοινωνιολογήσει λέγοντας: «Οι πολίτες σε παγκόσμιο επίπεδο βλέπουν ότι κάποιες ελίτ διαχειρίζονται την τύχη εις βάρος τους, αισθάνονται περιθωριοποιημένοι, μη έχοντας τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη λεγόμενη κοινωνική κινητικότητα».

Τώρα από τη θέση του επικοινωνιακού συμβούλου και αναλυτή δημοσκοπήσεων του Κασσελάκη, θα κονταροχτυπιέται με τις ελίτ - εκείνες στων οποίων την κοσμική ζωή συμμετείχε, όπως και εκείνες που με μια απόφασή τους μπορούν και αγοράζουν με άνεση σπίτια αξίας 1,8 εκατομμυρίων ευρώ!

Ο Άρης πάντως δεν εκλαμβάνεται ως μεμονωμένο πρόσωπο. Ανήκει στον ευρύτερο κύκλο των καραμανλικών οι οποίοι έδωσαν «γη και ύδωρ» στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε προσφέροντας άμεσα τις υπηρεσίες τους είτε έμμεσα, χτυπώντας τη ΝΔ του Μητσοτάκη (Πρ. Παυλόπουλος, Δ. Παπαγγελόπουλος, Κ. Παπακώστα, Τσιτουρίδης, Ζώης, κ.α. ).

Πάντως το πάρτι ευθυμίας και σκωπτικότητας που στήθηκε στα σόσιαλ μίντια, με τις δυο τελευταίες προσχωρήσεις, Αντώναρου και Σπηλιωτόπουλου, δεν οφείλεται μόνον στο άτοπον της συνεργασίας. Ότι δηλαδή δυο υπερ-προβεβλημένοι δεξιοί (αφού ήταν εκπρόσωποι τύπου του κόμματος και της κυβέρνησης της ΝΔ), βρήκαν το φως το αληθινόν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι και τα πρόσωπα που έχουν τη δική τους ιστορία και παρουσία. Στα social media έκαναν θραύση οι φωτογραφίες του «σταρ» Άρη με τα μπουρνούζια του και τις κοσμικές νύχτες, ενώ ανεδήθη από τη λήθη και το περίφημο βίντεο, όπου κατά την επίσκεψή του στη Γαύδο με ιδιωτικό ελικόπτερο, οι μόνιμοι παραθεριστές, γυμνιστές «Ινδιάνοι», προσκυνούσαν ειρωνικά και χειροκροτούσαν τους «εκλεκτούς» επιβάτες.

Ως πολιτικές προσωπικότητες δεν φέρουν ειδικό πολιτικό βάρος, δεν έχουν πίσω τους ψηφοφόρους όπως οι εκλεγμένοι συνάδελφοί τους. Και θα είναι δύσκολο να λειτουργήσουν ως εκλογικοί μαγνήτες καραμανλικών ψηφοφόρων.

Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα του Κασσελάκη. Τους ψηφοφόρους (αυτούς τους απολιτίκ ψηφοφόρους) τους έλκει ο ίδιος στο κόμμα. Η πρόσθεση Αντώναρου και Σπηλιωτόπουλου απλή συμβολική σημασία λαμβάνει.