Ντ. Μπακογιάννη: Η ΝΔ επιθυμεί μια ανεξάρτητη, ευημερούσα μειονότητα στη Θράκη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ντ. Μπακογιάννη: Η ΝΔ επιθυμεί μια ανεξάρτητη, ευημερούσα μειονότητα στη Θράκη

Η ΝΔ επιθυμεί μια ανεξάρτητη, ευημερούσα μειονότητα, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη τονίζοντας ότι «έχουμε την καλύτερη συμβίωση σε ολόκληρη την Ευρώπη, μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών στην Θράκη».

«Επιθυμούμε αυτή η μειονότητα να πάει μπροστά, να έχει τα δικαιώματα της ισονομίας και της ισοπολιτείας και να μπορέσει να αναπτυχθεί μαζί με ολόκληρη τη Θράκη» τόνισε η κ. Μπακογιάννη στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που τους φροντίζει και παίρνει μέτρα για την δική τους ευημερία και πρόσθεσε ότι ουδέποτε διανοήθηκε κανένας στην ΝΔ να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση για οποιοδήποτε υποψήφιο.

Η κ. Μπακογιάννη παραδέχτηκε ότι ζήτησε την ψήφο τους, όχι γιατί θα κάνει καμία διαφορά στην ΝΔ στο γενικό ποσοστό, αλλά γιατί για την ίδια την μειονότητα είναι πάρα πολύ σημαντική η σχέση εμπιστοσύνης με μια παράταξη που έχει αποδείξει στο παρελθόν ποια είναι η πολιτική της και έχει σκοπό να την συνεχίσει. 

Υπενθύμισε ότι τα τέσσερα χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκχωρήσει την Θράκη στους ΑΝΕΛ και οι άνθρωποι τότε πέρασαν εξαιρετικά δύσκολα.

Τέλος, πρόσθεσε ότι 1.600 παιδιά έφυγαν από τον ορεινό όγκο και πήγαν στην Ολλανδία και δουλεύανε σε ναυπηγεία και φυτώρια στο εξωτερικό.