field_kentriki_fotografia

Νέες αποχωρήσεις στελεχών από το ΚΙΝΑΛ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι αποχωρήσεις στελεχών από το Κίνημα Αλλαγής μετά τη ρήξη των σχέσεων της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Σήμερα δυο στελέχη από Καβάλα και Φωκίδα υπέβαλαν την παραίτησή τους, με επιστολή προς την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην απόφασή της να θέσει εκτός Κινήματος τον κ. Βενιζέλο. Πρόκειται για τους Παύλο Γεωργιάδη, υποψήφιο στο νομό Καβάλας με το ΚΙΝΑΛ και τον Αλέξη Αθανασόπουλου από το νομό Φωκίδας. 

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Πρωινή στην Καβάλα, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά με την αποχώρησή του: « Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες,
Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην ένοιωσε τουλάχιστον έκπληξη για την προσωπική επιλογή της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ και τον χρόνο που αυτή έγινε.
Η «αποστράτευση» Βενιζέλου σηματοδοτεί αλλαγή πολιτικής και προσέγγιση με ό,τι απορρίπτει η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
Προφανώς και η απόφασή της αυτή δεν συμβαδίζει με την κοινή μας προσπάθεια για την επιστροφή του Κινήματος στην κανονικότητα.
Και ούτε, φυσικά, δημιουργεί προσδοκίες ανάδειξής του σε κυρίαρχη δύναμη ικανή να βγάλει τον πολύπαθο τόπο μας από τα αδιέξοδά του.
Επειδή είμαστε οι επιλογές μας, η δική μου συνεισφορά σταματάει κάπου εδώ.
Καλή δύναμη και καλή τύχη σε όσους συνεχίζουν.»

Από την πλευρά του ο παραιτηθείς Αλέξης Αθανασόπουλος, σύμφωνα με το Star.gr δήλωσε από την πλευρά του τα εξής:

«Μετά τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις στο χώρο μας, απόρροια των αποφάσεων της κ. Γεννηματά, 1 ημέρα πριν τον δεύτερο γύρο των Περιφερειακών και Αυτοδιοικητικών εκλογών και 1 μήνα περίπου πριν τις Εθνικές εκλογές, αισθάνομαι την υποχρέωση να τοποθετηθώ δημόσια, ξεκαθαρίζοντας την θέση μου.

Οι χειρισμοί και οι αποφάσεις της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής είναι ευνόητο ότι δεν με βρίσκουν σύμφωνο.

Όλες αυτές τις ημέρες, συζήτησα με τους συντρόφους και φίλους μου, πριν πάρω την τελική μου απόφαση.

Μετά και την συνέντευξη της κ. Γεννηματά, τη Δευτέρα 2 Ιουνίου στον Alpha, ξεκαθάρισε για εμένα πλήρως το τοπίο.

Οι τελευταίες εξελίξεις αποτελούν προσβολή στην ενότητα της Παράταξης, για την οποία η ίδια η Πρόεδρος παρουσιάζεται ως εγγυητής.

Είναι προσβολή στην πολιτική αυτοθυσία μιας ολόκληρης Παράταξης που σήκωσε στην πλάτη της την χώρα στην δυσκολότερη καμπή της νεότερης ιστορίας της.

Δεν είναι προσωπική προσβολή απέναντι στο Βενιζέλο. Είναι όμως προσβολή η άποψη: «το προφίλ του Βενιζέλου δεν ταιριάζει στο μήνυμα που θέλω να στείλω». Δυστυχώς το μήνυμα είναι θολό και είναι ακόμα πιο θολή η διεύρυνση που γίνεται, καθώς και ο τρόπος που πραγματοποιείται.

Οι σημερινές ανάγκες της Πατρίδας επιζητούν εκσυγχρονισμό του Κράτους και κανονικοποίηση της χώρας.

Η εποχή μας και τα προβλήματα της κοινωνίας έχουν ανάγκη την σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική αντίληψη για τα Ελληνικά πράγματα. Όχι την οπισθοδρόμηση και τον συμβιβασμό με την «καθυστέρηση» και τον λαϊκισμό της διακυβέρνησης Σύριζα.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συντρόφους από τη Φωκίδα, που τις τελευταίες εβδομάδες βρεθήκαμε μαζί και ανταλλάξαμε απόψεις για τα προβλήματα του τόπου μας, καθώς και για το θερμό ενδιαφέρον τους για την Παράταξη.

Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούμε πάλι σύντομα ως απλά μέλη του Κινήματος Αλλαγής»