Νέα «πυρά» Αχτσιόγλου: Κρίσιμο το έλλειμμα Κασσελάκη στο Κυπριακό, όλοι θυμόμαστε τις εμπρηστικές επιθέσεις Πολάκη
Eurokinissi
Eurokinissi

Νέα «πυρά» Αχτσιόγλου: Κρίσιμο το έλλειμμα Κασσελάκη στο Κυπριακό, όλοι θυμόμαστε τις εμπρηστικές επιθέσεις Πολάκη

Νέα σφοδρή επίθεση εναντίον τόσο του Στέφανου Κασσελάκη όσο και κατά του Παύλου Πολάκη εξαπέλυσε την Παρασκευή η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, στον απόηχο της άγριας κόντρας που έχει ξεσπάσει στους κόλπους του κόμματος, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις εσωκομματικές εκλογές.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα προβεί σε αυτή την καινοφανή δήλωση ότι τα κατεχόμενα είναι κρατίδιό των Τούρκων, είναι σοβαρό ατόπημα, τον κάλεσα να ανακαλέσει και ανακάλεσε», δήλωσε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείσα εάν η τοποθέτησή του καταδεικνύει άγνοια, η κυρία Αχτσιόγλου απάντησε πως δεν θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή τη λέξη, όμως πρόσθεσε ότι η χτεσινή τοποθέτησή του «δείχνει ότι υπάρχει κάποια έλλειψη μάλλον κρίσιμη».

Για τον Παύλο Πολάκη

Εξάλλου, η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ προέβη σε ευθεία αναφορά στον Παύλο Πολάκη, ως άνθρωπο που είναι στο πλευρό του Στ. Κασσελάκη, λέγοντας ότι «όλοι έχουμε μνήμη των εμπρηστικών τοποθετήσεών του».

Σε ερώτηση αν τέτοιες επιθέσεις εκπορεύονται από τον κ. Κασσελάκη απάντησε «όχι από τον κ. Κασσελάκη, αλλά ο άνθρωπος που είναι στο πλευρό του, ο Παύλος Πολάκης είναι πρόσωπο με μόνιμα υβριστική τακτική. Αυτός είναι ένας κατήφορος, πρέπει να σταματήσει, όλοι έχουμε μνήμη των εμπρηστικών τοποθετήσεών του» όπως είπε.

Πρόσθεσε ότι έχει καλέσει τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει τέτοιες συμπεριφορές

Για τη στάση του Αλ. Τσίπρα

Για το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά με όσα καταλογίζουν στην ίδια ότι τον υπονόμευσε, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε ότι πρόκειται για μείζον θέμα που τελικά ακουμπά τον ίδιο τον κ. Τσίπρα.

«Επέλεξε μια στάση σιωπής ο Αλέξης Τσίπρα και είναι συνεπής σε αυτή, όποια παρέμβαση κι αν έκανε θα ήταν επικαθοριστική στη εκλογική διαδικασία. Ορθώς κρατά στάση ουδετερότητας» είπε και πρόσθεσε ότι «ο σεβασμός στον Αλέξη Τσίπρα είναι ο σεβασμός στη θέση να είναι ουδέτερος». 

«Όσοι γνωρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, βλέπουν τους ανθρώπους που είχε διαλέξει να είναι στο πλευρό του», συνέχισε.

Για τις εσωκομματικές εκλογές

«Την Κυριακή εκλέγουμε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι εξαιρετικά σημαντικό να κατανοήσουμε τη σοβαρότητα αυτού του ρόλου. Ο ή η αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να έχει βασικά χαρακτηριστικά, όπως γνώση, πολιτικό σχέδιο και κοινοβουλευτική παρουσία και εμπειρία, στοιχεία αναγκαία αυτά για να είμαστε στιβαροί και αξιόπιστοι» είπε.

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι η ίδια μπορεί να εγγυηθεί μια νικηφόρα πορεία για την παράταξη και πρόσθεσε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σημαντικό να ασκεί μαχητική αντιπολίτευση και στη Βουλή.

Για το ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ερώτηση αν τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ενωμένος κι αν η ίδια σε περίπτωση που κερδίσει θα συναντηθεί με τον κ. Κασσελάκη απάντησε: «Τη Δευτέρα θα τους συναντήσω όλους αν εκλεγώ, η ενότητα σε ό,τι με αφορά είναι εγγυημένη, είναι αναγκαία και ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής, αλλιώς δεν μπορούμε να έχουμε κυβερνητική δυνατότητα».

Πρόσθεσε ότι ενότητα θα υπάρξει με δύο βασικές προϋποθέσεις, τη συμφωνία πάνω στο πολιτικό πλαίσιο και το τέλος των ανθρωποφαγικών συκοφαντικών επιθέσεων.