Ν. Παππάς: Ο Στ. Κασσελάκης μπορεί να νικήσει τον Κυρ. Μητσοτάκη
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ

Ν. Παππάς: Ο Στ. Κασσελάκης μπορεί να νικήσει τον Κυρ. Μητσοτάκη

«Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί και να σταθεί και να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη» ανέφερε ο Νίκος Παππάς σχολιάζοντας την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε μάθει αν ανησυχούν ή όχι στην αντίπερα όχθη, είναι προφανές ότι υπάρχει ένα νέο πολιτικό περιβάλλον. Είναι ένα μήνυμα του δημοκρατικού κόσμου ότι θέλει ανανέωση. Δεν είναι κακό να υπάρχουν διαφωνίες. Είναι σημαντικό για την προσωπικότητα του Στέφανου ότι σε κάθε βήμα του με τον σύντροφό του, και δεν σημαίνει με αυτό ότι διεκδίκησε ψήφο βάσει του προσανατολισμού του», τόνισε στο MEGA.

Για την νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές, είπε: «Συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη, που ξημερώθηκε στις εφορευτικές. Η διαδικασία έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα χωρίς καθυστερήσεις. Είναι προφανές ότι οι ψήφοι που πήρα πήγαν στον Στέφανο Κασσελάκη, προέκυψε μία πολιτική συμφωνία, δεν έγινε κάτι κάτω από το τραπέζι. Το αποτέλεσμα αποτυπώνει τη δυνατότητα του Στέφανου να κάνει συνδέσεις. Αυτό είναι πολύ καλή κίνηση, θεωρώ ότι είναι ένας συμπεριληπτικός άνθρωπος και θα αξιοποιήσει όλα τα στελέχη του κόμματος. Αναμένουμε τις πρώτες αποφάσεις», είπε αρχικά.

«Δεν θα αξιώσει παραιτήσεις για να μπει στη Βουλή»

Για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς ανέφερε πως «ο Στέφανος έχει μία πολύ καθαρή εντολή για τον μετασχηματισμό σε μία αριστερή προοδευτική παράταξη και κυρίως έχουμε όλοι την περιούσια αυτής της δημοκρατικής διαδικασίας. Δεν θα ήθελα να φανταστώ εάν είχαμε αποφασίσει αλλιώς, στο συνέδριο του περασμένου χρόνου, το τι θα γινόταν. Είμαστε κατά την διακήρυξη μας κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, αυτό είναι μια τεράστια κατάκτηση, και αυτή θα υπηρετήσουμε. Για να γίνει εφαρμοστέο το αριστερό προοδευτικό πρόγραμμα θες πλειοψηφία, αλλιώς είναι μια πολύ ωραία συλλογή ιδεών».

«Δεν θα αξιώσει παραιτήσεις ο κ. Κασσελάκης για να μπει στη Βουλή. Έχει δυνατότητα επικοινωνίας με τον κόσμο που έγινε γνωστό. Θεωρώ ότι μπορεί να περάσει το πρόγραμμα στη νεολαία. Για το ψευδοκράτος απάντησε άρτια. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ειπωθήκαν σκληρά πράγματα και πράγματα που θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει. Να κρατήσουμε το θετικό της μεγάλης συμμετοχής και να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι με αυτή την περιουσία που μας έδωσε ο δημοκρατικός κόσμος και να την αξιοποιήσουμε αυτή τη φορά μ τον καλύτερο δυνατό τρόπο», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων για την εκλογική διαδικασία.