Ν. Παππάς: Είναι προφανές ότι ο Στέφανος έχει τη στήριξή μου
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ

Ν. Παππάς: Είναι προφανές ότι ο Στέφανος έχει τη στήριξή μου

Τη στήριξή του προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Νίκος Παππάς από το περιστύλιο της Βουλής λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον συνυποψήφιό του.

Αναλυτικά η δήλωσή του είχε ως εξής:

«Συναντηθήκαμε σήμερα το πρωί με τον Στέφανο. Είχαμε μια ξεκάθαρη πάρα πολύ σοβαρή πολιτική συζήτηση για το μέλλον της παράταξης. Δεν ήταν η πρώτη συνάντηση, είχαμε συναντηθεί και πριν τον πρώτο γύρο.

Είναι προφανές ότι ενώπιον του ελληνικού λαού και του δημοκρατικού κόσμου ότι στη βάση της συζήτησης που κάναμε ο Στέφανος θα έχει τη στήριξή μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του στον β' γύρο της Κυριακής. Θεωρώ ότι μπορεί να δώσει την πνοή και τον βηματισμό για να πάμε γρήγορα στην προοπτική της νίκης».

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι «την Κυριακή κάναμε το πρώτο βήμα για μια Προοδευτική κυβέρνηση στον τόπο. Σήμερα με την υποστήριξή σου κάνουμε το δεύτερο βήμα. Την Κυριακή θα κάνουμε το τρίτο βήμα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ πάμε πολύ δυνατά για τη νίκη και τη μεγάλη προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος».

Νωρίτερα, οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση στη Βουλή, με τις πρώτες πληροφορίες να μεταδίδουν ότι θα υπάρξει ανακοίνωση στήριξης του στενού - επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ - συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, στο πρόσωπο του συνυποψηφίου του και επικρατέστερου μέχρι στιγμής για την προεδρία του κόμματος.

Η συνάντηση ανακοινώθηκε από την πλευρά Κασσελάκη και ενώ ήταν σε εξέλιξη συζητήσεις και επαφές μεταξύ των δύο επιτελείων για να αποκρυσταλλωθεί το πλαίσιο στήριξης και συνεργασίας στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 44,91% (66.156 ψήφοι) η Έφη Αχτσιόγλου 36,18% (53.292 ψήφοι), ο Ευκλείδης Τσακαλώτος 8,93% (13.156 ψήφοι), ο Nίκος Παππάς 8,68% (12.787 ψήφοι) και ο Στέφανος Τζουμάκας 1,3% (1.917 ψήφοι)

Με βάση το παραπάνω αποτέλεσμα η ΚΕΦΕ προκήρυξε επαναληπτική εκλογή για την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 μεταξύ των, με αλφαβητική σειρά: Αχτσιόγλου Έφη και Κασσελάκη Στέφανου.

Περισσότερα σε λίγο