Ν. Παππάς: Δεν θα είμαι ο επόμενος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Ν. Παππάς: Δεν θα είμαι ο επόμενος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Για τη στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Νίκος Παππάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Σχετικά με το κλίμα που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι «πρέπει να θυμηθούμε τι γινόταν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 1996 ή στην αλλαγή ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας το 1997. Πάρα πολύ πιο έντονες καταστάσεις. Αυτά είναι μέσα στα προβλεπόμενα. Εγώ όπως και στον 1ο γύρο έτσι και τώρα θέλω να καλέσω και τις δύο πλευρές να πολιτικοποιήσουν την κουβέντα. Θεωρώ αυτονόητο και στα προβλεπόμενο ότι όποιος είναι εκτεθειμένος στην πολιτική δέχεται επιθέσεις. Αυτές θα πρέπει να τις βάζουμε στην θέση τους και να συζητάμε για την πολιτική. Έτσι θα αναβαθμίσουμε και τον διάλογο και θα έρθει περισσότερος κόσμος να ψηφίσει».

Ερωτηθείς εάν είναι υπέρ της διεξαγωγής debate μεταξύ του κ. Κασσελάκη και της κυρίας Αχτσιόγλου, είπε ότι πάντα είναι υπέρ του διαλόγου. «Έχω κάνει καθαρή την θέση μου στον πρώτο γύρο. Δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα για τον δεύτερο. Είμαι πάντα υπέρ του διαλόγου».

Στη συνέχεια ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε πως εάν εκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων ότι το προεδρείο της Κ.Ο. του κόμματος έχει κάνει άρτια δουλειά.

«Δεν θα είμαι ο επόμενος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να θυμίσω ότι έχω κάνει δηλώσεις για τον Σωκράτη Φάμελλο και τις επιδόσεις του και την αξιοσύνη με την οποία στάθηκε σε αυτήν την περίοδο την μεταβατική. Είμαστε στην διαδικασία εκλογής προέδρου. Ο εκλεγμένος πρόεδρος θα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο σε σχέση με την διάταξη των δυνάμεων στην Βουλή. Αυτό είναι σαφές. Θεωρώ ότι το προεδρείο της Κ.Ο. του κόμματος έχει κάνει άρτια δουλειά. Και αυτό είναι περιουσία της παράταξης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ο δικός μου ο καημός, το δικό μου το άγχος είναι να μην μπει σε κίνδυνο μία πορεία διεύρυνσης και μετασχηματισμού η οποία μας έκανε νικηφόρα παράταξη. Και επειδή βλέπω ότι από άλλες υποψηφιότητες να μπαίνουν τεράστια ερωτηματικά γύρω από αυτήν την ιστορία, νομίζω ότι το πρώτο και το μείζον είναι η διασφάλιση αυτήν την πορείας. Με τον Στέφανο Κασσελάκη συμφωνήσαμε ότι θα υπερασπιστούμε το γράμμα και το πνεύμα αυτήν την διαχείρισης» πρόσθεσε.

Στο ερώτημα γιατί επέλεξε να στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη και όχι την Έφη Αχτσιόγλου, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι «εκεί υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες που δεν είναι κρυμμένες κάτω από το χαλί. Στο συνέδριό μας τον περασμένο χρόνο ήταν και πολύ έντονες και μάλιστα εάν επικρατούσε η άποψη πολλών στελεχών, που τώρα στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου, τώρα δεν θα είχαμε ψηφοφορία από την βάση για την εκλογή του προέδρου».

Και συνέχισε: «Δεν υπήρξε κάποια νύξη ή κάποια πρόθεση πολιτικού διαλόγου με την Έφη Αχτσιόγλου, την οποία τιμώ ως συντρόφισσα και συνοδοιπόρο και για τα χρόνια τα περασμένα και για τα μελλοντικά. Με τον Στέφανο Κασσελάκη κάναμε μία αναλυτική συζήτηση, η οποία τελεσφόρησε».

«Πικρία θα εξέφραζα αν οδηγούμασταν σε έναν δρόμο που μας οδηγούσε στην καθίζηση» απάντησε ο Νίκος Παππάς σχετικά με την εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη και την υποψηφιότητά του, που πολύ πιθανό να του στέρησε την ευκαιρία να ήταν αυτός που θα «κοντραριζόταν» στον δεύτερο γύρο με την Έφη Αχτσιόγλου.

«Πρέπει να κρατήσουμε λίγο την ψυχραιμία μας και να παραπέμψω την Έφη Αχτσιόγλου, στην κοινή μας δήλωση με τον Στέφανο Κασσελάκη. Να αποφύγουμε τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς», τόνισε στα όσα ακούγονται σχετικά με το ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει πολιτικό βάθος και στηρίζεται μόνο στην επικοινωνία.

«Ο κ. Κασσελάκης έχει παρουσιάσει κάποιες θέσεις στην αρχή της υποψηφιότητάς του. Εκεί εισέπραξε κρητική και από εμένα ότι υπάρχουν κάποια κενά και κάποιες αποσιωπήσεις. Ο Στέφανος με αυτήν την ατζέντα πήρε 45%. Εγώ είχα χρέος να τον συναντήσω και να του πω “σύντροφε εδώ έχουμε μία πολιτική υποχρέωση. Μπορούμε πολιτικά να προσδιορίσουμε μία κατεύθυνση και να συμφωνήσουμε;”. Εφόσον η απάντηση ήταν θετική αυτό έπρεπε να γίνει δημόσια, όχι κάτω από το τραπέζι, όχι με ανταλλάγματα θέσεων, αλλά καθαρά» συμπλήρωσε.

Αναφορικά εάν πίσω από την υποψηφιότητα Κασσελάκη ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Παππάς τόνισε: «Έχω ακούσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πίσω από την υποψηφιότητα την δική μου, της Έφης Αχτσιόγλου, του Στέφανου Κασσελάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι δίπλα και μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι εγγυητής της πορείας μας και έχει κρατήσει μία στάση ενδεδειγμένη. Όλη αυτή η συζήτηση δεν μας κάνει καλό».