Ν. Κωνσταντόπουλος: Η κυβέρνηση επιχείρησε να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη

Ν. Κωνσταντόπουλος: Η κυβέρνηση επιχείρησε να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη

Την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη εξέφρασε ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στο One channel, έστρεψε τα πυρά του κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος είπε πως υπάρχει ζοφερό κλίμα στη Δικαιοσύνη. Ο κ. Κωνσταντόπουλος απάντησε πως «όταν είσαι υπουργός δεν κάνεις διαγνώσεις, αλλά εξηγείς στην κοινωνία.

Αν υπάρχει ζοφερό κλίμα σε τι συνίσταται, ποιες είναι συνέπειές του, ποιες οι επιρροές του στον τρόπο λειτουργίας, από ποιες αιτίες δημιουργήθηκε, ποιοι είναι οι λόγοι που αφήνουν αυτό το ζοφερό κλίμα διατηρείται και αφού ενημερώσεις πας σπίτι σου». «Δεν μπορεί να είσαι υπουργός και να μιλάς για προβληματική Δικαιοσύνη. Στα χέρια τους έγινε προβληματική η δικαιοσύνη», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν ήμουν εγώ που έκανα τους χειρισμούς με την κ. Θάνου, με την κ. Δημητρίου» υπογράμμισε και συμπλήρωσε «όταν αιωρούνται κατηγορίες περί ''ρασπουτινισμού'' στη Δικαιοσύνη, καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για μηχανισμό εξουσίας παραθεσμικής που επιβάλλεται στη λειτουργία της».

Σε ερώτηση αν πιστεύει πως η κυβέρνηση επιχείρησε να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη, απάντησε θετικά και συμπλήρωσε πως «δεν έβαλα εγώ αρμόδιο για θέματα δικαιοσύνης τον κ. Παπαγγελόπουλο». Για να καταλήξει πως «όταν άκουσα ότι ο Παπαγγελόπουλος ήταν επίλεκτος της κυβέρνησης ως αρμόδιος για έναν τομέα θεμάτων της Δικαιοσύνης διαμαρτυρήθηκα.

Εκεί έμαθα ότι βασικό του προσόν ήταν πως υπήρξε η σκιά του κ. Παυλόπουλου. Η επιλογή όμως έγινε επειδή ήταν γείτονας του Τσίπρα. Δεν μπορούμε να κάνουμε υπουργούς τους γείτονές μας».