Ν. Φαραντούρης: Ποιες επιτροπές αναλαμβάνει στους ευρωσοσιαλιστές
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ν. Φαραντούρης: Ποιες επιτροπές αναλαμβάνει στους ευρωσοσιαλιστές

Τις κρίσιμες επιτροπές Προϋπολογισμού (ΒUDG), Εξωτερικών Υποθέσεων (AFET) και Περιβάλλοντος, Κλίματος & Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΝVI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναλαμβάνει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νικόλας Φαραντούρης με την ένταξή του στην ομάδα των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών (S&D).

Ταυτόχρονα, παραμένει μέλος της κρίσιμης αντιπροσωπείας ΕΕ - ΗΠΑ, ενώ αναλαμβάνει μέλος και δύο νέων αναβαθμισμένων αντιπροσωπειών, της ΕΕ - Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ - Ένωσης χωρών Νατιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

Σε δηλώσεις του από το Στρασβούργο εξέφρασε ενθουσιαμό για τις νέες αρμοδότητες:

«Πρώτη ολομέλεια στο Στρασβούργο με τη Μεγάλη ευρωομάδα των Ευρωσοσιαλιστών. Την ευρωομάδα που έχει συνδέσει τη δράση της με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Φελίππε Γκονζάλες, τον Φρασουάν Μιτεράν. Την ευρωομάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ειρήνης, της περιφερειακής ανάπτυξης, των Ευρωπαϊκών Μεσογειακών Προγραμμάτων.

Την ευρωομάδα που δίνει μάχη απέναντι στον φασισμό. Μαζί με τους άλλους τρεις αγαπημένους μου συναδέλφους, τον Γιάννη Μανιάτη, τον Νίκο Παπανδρέου και τον Σάκη Αρναούντογλου, τέσσερις ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε μια μεγάλη οικογένεια δράσης, ενθουσιασμού και εξωστρέφειας.

Έχω τή χαρά και την τιμή να συμμετέχω σε μερικές απ' τις πιο  κρίσιμες επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Προϋπολογισμού, Εξωτερικών Υποθέσεων, και Περιβάλλοντος, Κλίματος & Ασφάλειας Τροφίμων και των αντιπροσωπειών με ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και τις χώρες τις Νατιοανατολικής Ασίας. Προχωράμε δυνατά».