Ν. Βούτσης: Ποτέ δεν υπήρξε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που να είναι εκτός Βουλής

Ν. Βούτσης: Ποτέ δεν υπήρξε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που να είναι εκτός Βουλής

Ως ένα σοβαρό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί χαρακτήρισε ο Νίκος Βούτσης στον ΣΚΑΪ την απουσία του Στέφανου Κασσελάκη από το κοινοβούλιο.

«Ποτέ δεν υπήρξε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που να μην είναι βουλευτής» είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και νυν μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, στον ΣΚΑΪ, κληθείς να απαντήσει για τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή νέου προέδρου.

Ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής δημιουργεί «έναν διχασμό στην άσκηση πολιτικής εκτός», καθώς όπως σημείωσε «χάνεται το σκέλος της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και το κατά πόσο θα είναι αποτελεσματική αντιπολίτευση».

Επίσης, αναφερόμενος στην περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη στον Βόλο, που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια, δήλωσε πως «το σημαντικό είναι ότι βρέθηκε εκεί με πραγματικό ενδιαφέρον, καθώς και τα κλιμάκια του κόμματος, θέτοντας το ζήτημα των υποδομών», προσθέτοντας ότι «ο νέος πρόεδρος βάζει το δικό του αποτύπωμα στο τρόπο επικοινωνίας και άσκησης πολιτικής και αυτό κρίνεται».

Είπε, ακόμα, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης διαθέτει μια άλλη λογική στην επικοινωνία, που έχει απήχηση στους νέους, κάτι που όπως ανέφερε ο ίδιος «δεν είναι αυτής της σχολής».

Επίσης, σοβαρό χαρακτήρισε το ζήτημα με την «λειψή σχέση» που έχει με τη πολιτική ο κ. Κασσελάκης γεγονός που θα δυσκολέψει την αντιπολίτευση στο κυβερνών κόμμα.

Αναφορικά με τα «συντροφικά μαχαιρώματα» στο κόμμα, ο κ. Βούτσης είπε ότι το αφήγημα για «υπαίτιους και υπονομευτές από την προηγούμενη γενιά λειτουργεί διχαστικά».

Όσον αφορά το συνέδριο του κόμματος και πότε αυτό θα οριστεί, είπε ότι θα καθοριστεί ανάλογα με το πολιτικό σχέδιο.