Μπρατάκος: Η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει την ύφεση – Θα τα καταφέρουμε με σχέδιο και συνέπεια
Eurokinissi
Eurokinissi
Βουλή

Μπρατάκος: Η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει την ύφεση – Θα τα καταφέρουμε με σχέδιο και συνέπεια

Το μήνυμα αυτοπεποίθησης ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να υποσκελίσει τον σκόπελο της ύφεσης εξέπεμψε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που διεξάγεται στην ολομέλεια της βουλής για τον προϋπολογισμό, ο κ. Μπρατάκος, υπογράμμισε ότι «η ανάπτυξη που πετύχαμε αφορά όλους τους Έλληνες» και ξεκαθάρισε πως μπορεί «το διεθνές περιβάλλον να επιδεινώνεται, οι προβλέψεις γίνονται όλο και πιο δυσοίωνες», όμως «η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει την ύφεση. Με το Ταμείο Ανάκαμψης, το νέο ΕΣΠΑ». 

Ο εξ’απορρήτων του πρωθυπουργού πρόσθεσε δε, χρησιμοποιώντας εμφατικό τόνο ότι: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε με σχέδιο και συνέπεια. Αυτός είναι ο δρόμος που δείχνει ο πρωθυπουργός. Και πιστεύουμε πως θα τον εμπιστευτούν και πάλι οι Έλληνες».

Επισήμανε τον διπλάσιο, σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ρυθμό ανάπτυξης που κατέγραψε η Ελλάδα πέρυσι, και σημείωσε ότι ενισχύθηκαν οι αντοχές της εθνικής οικονομίας. «Χάρη στην ανάπτυξη που πετύχαμε, στηρίζουμε με μόνιμα μέτρα», υπογράμμισε ο Γιάννης Μπρατάκος και σημείωσε ότι: «Κατά 1,6 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι δαπάνες για τη στήριξη των ευάλωτων».

Υπενθύμισε το «ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών και επενδύσεων τη χρονιά που πέρασε» και αναφερόμενος στις προβλέψεις για τη μεγέθυνση του ΑΕΠ τόνισε: «Το 2023 θα υπερβεί τα 224 δισ. ευρώ, δηλαδή 25% παραπάνω από το 2018».

Ο κ. Μπρατάκος έκανε διακριτή αναφορά στην περαιτέρω αποκλιμάκωση του δημόσιου χρέους και επανέλαβε ότι από την επόμενη χρονιά η χώρα θα επιστρέψει σε πλεονάσματα.