Μοσκοβισί: «Εμείς οριοθετούμε τους στόχους. Η κυβέρνηση επιλέγει τα μέσα»

Μοσκοβισί: «Εμείς οριοθετούμε τους στόχους. Η κυβέρνηση επιλέγει τα μέσα»

Η Ελλάδα δεν κυβερνιέται από την Κομισιόν ή την Ευρώπη. Υπάρχει ένα πρόγραμμα, αλλά υπάρχει και εθνική ανεξαρτησία στην Ελλάδα», τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη.

«Οι περισσότερες επιλογές για τους φόρους ανήκουν στην ελληνική κυβέρνηση και ψηφίζονται από την ελληνική κυβέρνηση» διευκρινίζει ο Επίτροπος, επιβεβαιώνοντας ότι η επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ήταν πρόταση της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε ότι ο στόχος είναι να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό, αλλά το πώς θα γίνει αυτό επαφίεται στην ελληνική πλευρά:

«Εμείς οριοθετούμε τους στόχους. Η κυβέρνηση επιλέγει τα μέσα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου ο Πιερ Μοσκοβισί εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία πάντως τόνισε ότι πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλους του έτους. Ωστόσο υπογράμμισε ότι απαιτούνται δομικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να διασφαλισθεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Τέλος επιβεβαίωσε ότι η ανακεφαλαιοποίηση συνδέεται με την αξιολόγηση ως «προαπαιτούμενο για την μακροπρόθεσμη επιτυχία της Ελλάδας».

Πηγή: ΣΚΑΪ