Κυρ. Πιερρακάκης σε υποψήφιους Πανελλαδικών: Δεν κρίνεται τίποτα ή δεν κρίνονται όλα σε μια εξέταση (vid)

Κυρ. Πιερρακάκης σε υποψήφιους Πανελλαδικών: Δεν κρίνεται τίποτα ή δεν κρίνονται όλα σε μια εξέταση (vid)

«Αύριο ξεκινάνε οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θέλω να μοιραστώ τρεις σκέψεις με κάθε υποψήφιο/ψια» αναφέρει σε βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, με αφορμή την αυριανή έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων για μια θέση στα πανεπιστήμια της χώρας.

Αρχικά ο Κυρ. Πιερρακάκης προτρέπει τους υποψήφιους και τις υποψήφιες να έχουν πίστη στις δυνατότητές τους: «Η πρώτη είναι να έχετε πίστη στις δυνατότητες της», σημειώνει και προσθέτει πως «έχετε αφιερώσει αμέτρητες ώρες διαβάσματος για να φτάσετε σε αυτές τις εξετάσεις. Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας. Εμπιστευτεί τις ώρες δουλειάς που έχετε αφιερώσει».

Εν συνεχεία τους κάλεσε να σκεφτούν τη μεγάλη εικόνα για να μπορέσουν να διαχειριστούν το άγχος: Δεύτερον, συνεχίζει, «να σκέφτεστε τη μεγάλη εικόνα. Να μπορέσετε να διαχειριστείτε το άγχος. Και η μεγάλη εικόνα είναι ότι το μονοπάτι της ζωής δεν κρίνονται όλα αυτή τη στιγμή ή τον επόμενο μήνα. Θα έχετε πάρα πολλές ευκαιρίες για να μπορέσετε να αποδείξετε το ποιες είστε και το ποιοι είστε.

Τέλος, κάλεσε τους υποψηφίους να σκεφτούν ότι δεν είναι μόνοι τους: Και τρίτον, «να σκέφτεστε ότι δεν είστε μόνοι σας. Είστε μαζί με τους φίλους σας, μαζί με τους καθηγητές σας, μαζί με τους γονείς σας, μαζί με όλους εκείνους οι οποίοι είναι συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες σας. Μη διστάσετε οποιαδήποτε στιγμή να μιλήσετε μαζί τους».

«Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους. Και να θυμάστε, δεν κρίνεται τίποτα ή δεν κρίνονται όλα σε μια εξέταση. Το μέλλον ανοίγεται μπροστά σας και αυτό το οποίο θα κάνει τη διαφορά εν τέλει θα είναι η ποιότητα του χαρακτήρα σας, το ήθος σας, το σθένος στη διαδρομή σας. Καλή δύναμη!», καταλήγει.