Το μήνυμα Κασσελάκη στην ομάδα Αχτσιόγλου, το διαζύγιο και τα πυρά κατά Πολάκη

Το μήνυμα Κασσελάκη στην ομάδα Αχτσιόγλου, το διαζύγιο και τα πυρά κατά Πολάκη

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ», διαμήνυσε προς την ομάδα Αχτσιόγλου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο», καλώντας παράλληλα τα στελέχη που τη στηρίζουν «αν έχουν να αποφασίσουν κάτι, ας το κάνουν τώρα.»

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μια ημέρα μετά την πανελλαδική συνδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου, διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχουν σύννεφα πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ» απαντώντας όπως είπε, σε όσους θεωρούν ότι υπάρχει άσχημο κλίμα στο κόμμα, με όσα λέγονται στα ΜΜΕ.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τις διαφωνίες και τις αποχωρήσεις στελεχών της Ομπρέλας, ο Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε πως «ό,τι είχα να πω στην Κεντρική Επιτροπή το είπα. Μια μικρή ομάδα έδωσε πάσο σε ύβρεις κατά όλου του κόμματος. Έτεινα χείρα φιλίας».

«Σέβομαι πολύ το κόμμα γιατί το επέλεξα, με τίμησε ο Αλέξης Τσίπρας με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Προσκάλεσα την κ. Αχτσιόγλου στο γραφείο μου στη Βουλή και της πρόσφερα όποια θέση ήθελε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν διαβάζω ότι ειπώθηκαν πράγματα όπως ότι "δεν υπάρχει περιθώριο συμβίωσης με την τωρινή ηγετική ομάδα" σκέφτομαι ότι θα ήταν ηγετική ομάδα αν είχαν αποδεχτεί την πρόσκληση μου», ανέφερε ακόμα και σημείωσε, ότι δεν υπάρχει στενός κύκλος, πως έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι και ο δεύτερος είναι πρώτος και ότι είπε «ελάτε να γίνετε ηγετική ομάδα».

Συνεχίζοντας, ο Στ. Κασσελάκης εξέφρασε την άποψη ότι με τα στελέχη που έφυγαν δεν τους χωρίζουν «μεγάλες πολιτικές διάφορες» και ότι «αναγκαστήκαμε να μιλάμε επί προσωπικού όχι πολιτικού».

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι έτεινε «χείρα φιλίας και στον κ. Τσακαλώτο και σε όλους επειδή σέβομαι το κόμμα»,  ενώ για τον Παύλο Πολάκη και όσα ανέφερε κατά της Σίας Αναγνωστοπούλου ανέφερε ότι «δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε», για να προσθέσει ακολούθως «να μην κρίνουμε τον Παύλο πριν δούμε το δείγμα γραφής από τις ΕΠΕΚΕ που συντονίζει».

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένα τοξικό κύμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αν και «πολλές φορές είναι υπέρ μου θεωρητικά, αλλά δεν με εκφράζει». «Δεν είμαι άνθρωπος τοξικός, αλλά αισιόδοξος και στόχος μου είναι να πορευθεί με ξεκάθαρες πολιτικές λύσεις», είπε.

Σχολιάζοντας τις «επιθέσεις» που, όπως είπε, δέχεται καθημερινά, διερωτήθηκε «ποιον έχει πειράξει σ' αυτήν τη χώρα», για να απαντήσει ο ίδιος «κανέναν» και να εκφράσει την άποψη ότι «όταν κάποιος δεν περνάει από μια διαδικασία για να μπορείς να πεις ότι τον ελέγχεις, προφανώς υπάρχουν αντιδράσεις».

Απαντώντας, δε, σε ερώτηση σχετικά με το πώς άλλαξε γνώμη και διεκδίκησε ξαφνικά την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, απέφυγε να απαντήσει αναλυτικά γιατί «είναι συγκριτικό με τους συνυποψηφίους του», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι είδε «ένα κενό στον προοδευτικό χώρο» και ότι δεν είδε «αξιόπιστη κυβερνητική λύση».

Στο ερώτημα για το τι θα έκανε το 2015 αν ήταν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα,  ο κ. Κασσελάκης απάντησε: «Δεν θα είχα το Γιάνη Βαρουφάκη για υπουργό Οικονομικών. Λέω την αλήθεια» και εν συνεχεία εξέφρασε την πεποίθηση ότι «έρχονται καλύτερες μέρες δεν θα σταματήσει κανείς την πορεία που κάνουμε δεν θα τελειώσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ. Να είστε σίγουροι και σίγουρες για αυτό».

Ερωτηθείς σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι το «διακύβευμα» πάνω στο οποίο θα κριθεί είναι «η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ» και πως δεν θεωρεί ότι το θέμα είναι «προσωπικό». «Το κόμμα πρέπει να γειωθεί στην κοινωνία. Αυτός είναι ο ρόλος μου».

Ο ίδιος μάλιστα εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  θα είναι κυβέρνηση σε 4 χρόνια, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «δεν θα τελειώσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Οι επιθέσεις Πολάκη και η προ των πυλών αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου

Κορυφώνεται το κλίμα τοξικότητας στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Παύλο Πολάκη να πρωτοστατεί σε ανοίκειες επιθέσεις εναντίον «αντιφρονούντων», προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις εντός και εκτός κόμματος, ενώ άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση και της ομάδας Αχτσιόγλου, μετά την πολύωρη πανελλαδική συνδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 1.000 στελέχη. Όπως όλα δείχνουν απομακρύνεται κάθε πιθανότητα συνεννόησης με τον Στέφανο Κασσελάκη και των «υπερασπιστών» του.

Η τελευταία επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης κατά της Σία Αναγνωστοπούλου χρησιμοποιώντας προσωπικό υγειονομικό περιεχόμενο, που εμπίπτει στο ιατρικό απόρρητο, ξεσήκωσε ακόμα και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Θάνο Πλεύρη που χαρακτήρισαν την ενέργεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ χυδαία και αποτρόπαια». Μέχρι και η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη αναγνώρισε ότι «έχει ξεφύγει ο συνάδελφος».

Η επίθεση του κ. Πολάκη στην κ. Αναγνωστοπούλου έγινε λίγες ώρες αφότου η ομάδα Αχτσιόγλου, η αποκαλούμενη και ως «6+6» στη χθεσινή συνεδρίαση, όπου συμμετείχε πλήθος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλα το μήνυμα στην ηγετική ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη πως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγεσία, απορρίπτοντας ουσιαστικά το σύμφωνο συμβίωσης που πρότεινε προ ημερών ο νέος πρόεδρος του κόμματος.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης αποδόθηκαν ευθύνες στην ηγετική ομάδα για τα στοιχεία διάλυσης που εμφανίζει - όπως ειπώθηκε - ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η εισήγηση του Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης της ομάδας από το κόμμα, διατυπώνοντας αιχμές κατά της νέας ηγεσίας, ενώ φέρεται να δήλωσε πως «δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο, πρέπει να φύγουμε από αυτόν τον βούρκο». 

«Η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει στοιχεία διάλυσης και συνεχίζει ο χώρος να κινδυνεύει με χλεύη από τους πολίτες.Η ρίζα της κρίσης είναι πολιτική και η νέα ηγετική ομάδα αρνείται να το αποδεχτεί και αναζητάει εσωτερικούς εχθρούς αντί να συζητήσει για την ουσία της πολιτικής. Προφανώς, αυτό το πλαίσιο κάνει ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθεια συνεννόησης. Και οι ειδικά οι τελευταίες επιθέσεις σιγά – σιγά φτιάχνουν ένα κλίμα που μοιάζει με βούρκο», φέρεται να είπε στην ομιλία του ο Ν. Ηλιόπουλος,αποτυπώνοντας το γενικότερο κλίμα και τη σκέψη για τις επόμενες κινήσεις των «6+6».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος φέρεται να δήλωσε ότι απαιτείται άμεση αποχώρηση, ενώ Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης φέρονται να εξέφρασαν προβληματισμούς για την άμεση αποχώρηση.

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα υπάρξουν μαζικές αποχωρήσεις ή σταδιακές παραιτήσεις στελεχών, αλλά δεν αποκλείεται να ξεκινήσει η αποχώρηση οργανωμένων μελών τμηματικά και με τρόπο ώστε να μην δοθεί η εντύπωση ότι γίνεται οργανωμένα. Αδιευκρίνιστο είναι τι θα γίνει και με τους επτά βουλευτές της ομάδας Αχτσιόγλου, καθώς και δω δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν έχουν αποφασίσει να φύγουν όλοι.

Στη συνεδρίαση πάντως οι πληροφορίες ανέφεραν πως οι περισσότεροι συμμετέχοντες ήθελαν αποχώρηση, εκτιμώντας ότι τα περιθώρια συνύπαρξης έχουν στενέψει ασφυκτικά, υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη. 

«Χυδαίο και αποκρουστικό» να εμπλέκει θέματα υγείας 

Την ίδια ώρα, σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η ενέργεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη να αποκαλύψει σε ανάρτησή του ιατρικό θέμα της Σία Αναγνωστοπούλου, για να της επιτεθεί. Πυρά εξαπέλυσαν Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρη, αλλά και η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

«Δεν πίστευα ότι θα έφτανε σε αυτό το επίπεδο. Η χυδαιότητα αυτής της ανάρτησης για την κυρία Αναγνωστοπούλου ως ασθενή, ουσιαστικά επαναφέρει τη ρουσφετολογία», ανέφερε ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, κάνοντας λόγο για «χυδαιότητα».

Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του χαρακτήρισε «χυδαίο και αποκρουστικό κάποιος να χρησιμοποιεί θέματα υγείας για να επικρατήσει σε μία σύγκρουση και μάλιστα εσωκομματική…και έχει δώσει και τον όρκο του Ιπποκράτη πόση ντροπή πια!».

«Ο συνάδελφος ξέφυγε. Αυτά τα πράγματα δεν λέγονται», διαμήνυσε η Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας πως με υπαιτιότητα του έχουν γίνει αποδέκτες μηνυμάτων στα οποία φαίνεται από την ανάρτηση Πολάκη η εικόνα: «μην δώσετε το φάρμακο στην Σία επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ και μεσολάβησε ο Πολάκης».

Για το θέμα της ανοίκειας επίθεσης η Σία Αναγνωστοπούλου τόνισε πως, «όταν υπάρχει δημόσια δήλωση κάποιου στελέχους, η απάντηση είναι δημόσια» και κάλεσε τον  πρόεδρο του κόμματος να πάρει δημόσια θέση, σε αυτό το - όπως αποκάλεσε -  «χτύπημα τοξικότητας».

Θ. Πλεύρης: Χυδαία η ανάρτηση του Πολάκη

Στην επίθεση του Παύλου Πολάκη εναντίον της Σίας Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, εκφράζοντας την οργή του για το περιστατικό αλλά και ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν επικοινώνησε ποτέ με τον κ Πολάκη.

«Πραγματικά δεν πίστευα ότι θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο ο κ. Πολάκης, έχουν μια εσωκομματική κόντρα, αυτό δεν με ενδαφέρει καθόλου» είπε ο κ. Πλεύρης χαρακτηρίζοντας την ανάρτηση χυδαία, καθώς αποκαλύπτει απόρρητα ιατρικά στοιχεία της κ. Ανανωστοπούλου, τη στιγμή μάλιστα που ο κ. Πολάκης είναι γιατρός και έχει διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Αφού διέψευσε αυτό που ισχυρίστηκε ο κ. Πολάκης λέγοντας ότι «εγώ δεν επικοινώνησα ποτέ μαζί του όσο ήμουν υπουργός παρά μόνο στα θέματα τα κοινοβουλευτικά», είπε: «Τα αντιικά φάρμακα είχαν την εξής διαδικασία για να καταλάβετε πόσο ανόητο είναι αυτό που λέει ο κ. Πολάκης, που τα λέει με την ανοχή του κ. Κασσελάκη» και συνέχισε: 

«Για την κ.Αναγνωστοπούλου όπως και για όλους τους ασθενείς γινόταν συνταγογραφηση από γιατρό και η επιτροπή ενέκρινε αν πληρούσαν τα κριτήρια σε διαδικασία που ολοκληρωνόταν σε 24 ώρες. Η κ. Αναγνωστοπουλου προς τιμή της ακολούθησε τη διαδικασία όπως όλοι οι πολίτες».

«Ο κ. Πολάκης λέει ανοησίες, όλα γίνονταν βάσει επιτροπής. Η διαδικασία είναι συγκεκριμένη με κριτήρια. Είναι ψεύτης και συκοφάντης ο κ. Πολάκης, που λειτουργεί ως μπροστινός του κ. Κασσελάκη. Όπως γινόταν επί Τσίπρα, έβγαινε ο Πολάκης και έβριζε και υπήρχε ανοχή, τώρα έχει την ανοχή του κ. Κασσελάκη» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

«Είναι γιατρός και επιλέγει να επιτεθεί στην κ. Αναγνωστοπούλου σε θέμα που σχετίζεται με την υγεία της. Δεν είναι ελεεινός ο άνθρωπος;» είπε και πρόσθεσε: «Τα αντι-ικα δεν ήταν ό,τι γουστάρει ο Πολάκης ή Πλεύρης. Υπήρχαν κριτήρια. Ειναι χυδαίο αυτό που υπονοεί και για μένα, ότι καθόμουν σε μια καρέκλα και έβλεπα τις αιτήσεις και έλεγα ότι αυτός δεν θα πάρει επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ».δ. Γεωργιάδη: Χυδαίο και αποκρουστικό αυτό που έκανε

Τον αποτροπιασμό του για την ενέργεια του Παύλου Πολάκη να χρησιμοποιήσει θέμα υγείας για να επιτεθεί κατά της Σία Αναγνωστοπούλου, εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπενθυμίζοντας πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «έχει δώσει και τον όρκο του Ιπποκράτη, πόση ντροπή πια!».

Ο Υπουργός Εργασίας σε ανάρτησή του στο «Χ» πρώην  Twitter δεν αφήνει ασχολίαστη την ανοίκεια επίθεση του Παύλου Πολάκη, λέγοντας τα εξής: 

«Πολλές φορές διάφοροι με έχουν παρομοιάσει δυστυχώς για μένα με τον Παύλο Πολάκη της ΝΔ. Δεν έχω απολύτως καμία σχέση μαζί του, βρίσκω χυδαίο και αποκρουστικό κάποιος να χρησιμοποιεί θέματα υγείας για να επικρατήσει σε μία σύγκρουση και μάλιστα εσωκομματική…και έχει δώσει και τον όρκο του Ιπποκράτη πόση ντροπή πια!».

Μ. Παγώνη: Έχει ξεφύγει ο συνάδελφος

Αιχμηρά σχόλια κατά του Παύλου Πολάκη για τον τρόπο που επιτέθηκε στην Σία Αναγνωστοπούλου, αποκαλύπτοντας  το αντιικό φάρμακο που χορηγήθηκε στην ίδια και τον σύζυγό της όταν νόσησαν από τον κορονοϊό, το 2022, άφησε η πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Να σημειωθεί ότι χθες ο βουλευτής Χανίων και συντονιστής του κοινοβουλευτικού έργου, επέλεξε σε ανάρτησή του να σχολιάσει δηλώσεις που είχε κάνει η βουλευτής Αχαΐας για εκείνον σε συνεντεύξεις της, λέγοντας πως «ο Πολάκης για επιτελική θέση με το ύφος μαγκιάς δεν είναι ό,τι καλύτερο σε στιγμές κρίσης» και πως «με Πολάκη υπερσυντονιστή δεν μπορώ, σκέφτομαι να αποχωρήσω». 

H κ. Παγώνη αρχικά σημείωσε ότι «ο συνάδελφος ξέφυγε. Αυτά τα πράγματα δεν λέγονται. Και ο ίδιος ο ασθενής να μην έχει πρόβλημα, δεν μπορεί να τα πει ο γιατρός αυτά» και εξέφρασε την άποψη πως «κατάλαβε και αυτός ότι έχει ξεφύγει».

«Δεν μπορούν να εκτίθενται άτομα είτε πέρασαν είτε δεν πέρασαν covid. Αυτό το λάθος δεν έπρεπε να γίνει για έναν παραπάνω λόγο γιατί ήταν αναπληρωτής υπουργός. Ξέρει ότι αυτά δεν μπορούμε να τα συζητάμε και να τα εκθέτουμε» συνέχισε η Ματίνα Παγώνη.

Όπως σημείωσε «νομίζω ότι έχει καταλάβει ότι ξέφυγε γιατί αυτό δεν κάνει καλό ούτε στους ασθενείς, ούτε στους υπουργούς» και ανέφερε ότι έχουν γίνει αποδέκτες μηνυμάτων στα οποία φαίνεται από την ανάρτηση Πολάκη η εικόνα: «μην δώσετε το φάρμακο στην Σία επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ και μεσολάβησε ο Πολάκης».

«Ο κόσμος καταλαβαίνει λάθος πράγματα έτσι. Ποιος γιατρός θα κινδύνευε να κάνει λίστα;» είπε.

Σ. Αναγνωστοπούλου: Αρμοδιότητα του προέδρου να λάβει δημόσια θέση

Ερωτηθείσα αν της τηλεφώνησε ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν το διέψευσε, είπε ωστόσο πως, «όταν υπάρχει δημόσια δήλωση κάποιου στελέχους, η απάντηση είναι δημόσια. Τα ιδιωτικά τηλέφωνα εμένα δεν μου λένε τίποτα. Θεωρώ ότι, είναι αρμοδιότητα του προέδρου να πάρει δημόσια θέση».

Έκανε εκ νέου λόγο για «χτύπημα τοξικότητας», σημειώνοντας πως, «δεν ξέρω πώς να εκλάβω όταν γίνεται ένα τέτοιο χτύπημα μία μέρα πριν από τη διάσκεψη».

Διαβάστε Περισσότερα