Μήνυμα Δ. Τεμπονέρα: Αν χρειαστεί για το κοινό καλό θα κάνω στην άκρη

Μήνυμα Δ. Τεμπονέρα: Αν χρειαστεί για το κοινό καλό θα κάνω στην άκρη

«Η αριστερά δεν παράγει μεσσίες ή ήρωες και αν χρειαστεί για το κοινό καλό θα παραμερίσω» δήλωσε από το βήμα του Συνεδρίου το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας, στέλνοντας σαφές μήνυμα για τις προθέσεις του ως προς το ενδεχόμενο να δηλώσει υποψηφιότητα στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος.

«Το πιο σημαντικό δεν είναι το ποιος, αλλά το πώς και για ποιους θα δώσουμε τη μεγάλη μάχη. Οφείλουμε, λοιπόν, να πάρουμε θέση» ανέφερε κατά την ομιλία του ο Διονύσης Τεμπονέρας, προσθέτοντας πως «η στιγμή αυτή δεν αφορά πρόσωπα, αλλά ιδέες, αξίες, αρχές και πολιτικά σχέδια».

«Οι δικές μου ρίζες είναι στέρεες και διαχρονικές. Δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση. Στη δική μας ζωή μάθαμε να παλεύουμε για τις ιδέες μας και τις αρχές. Καρέκλες και οφίτσια αν και μας προσφέρθηκαν, δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ. Το δίκο μας το "εγώ", το προσφέρουμε στο "εμείς". Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» συνέχισε και πρόσθεσε: 

«Σεβόμαστε απόλυτα τη βούληση των μελών του κόμματος, ώστε να μην κυνηγάμε χίμαιρες. Δεν έχουμε πολιτικές ανασφάλειες. Μάθαμε, όμως, να συμμετέχουμε και όχι να εξουσιοδοτούμε. Βλέπω απέναντί μου συντρόφους και όχι αντιπάλους. Αντίπαλός μου είναι μόνο τα προβλήματα του κόσμου».

Ο ίδιος επισήμανε ότι «η Αριστερά δεν παράγει μεσσίες και ήρωες, παράγει κοινωνικά υποδείγματα. Έχουμε χρέος να κρατήσουμε την υπόθεση αυτή ζωντανή. Αν χρειαστεί να κάνουμε στην άκρη, θα το κάνουμε για το κοινό καλό. Δεν θα αφήσουμε να μπει η Αριστερά στο περιθώριο», είπε ο Διονύσης Τεμπονέρας για να συμπληρώσει ότι «χρειαζόμαστε πρόσθεση για να νικήσουμε και όχι αφαίρεση. Χρειαζόμαστε συλλογικότητα, συντροφικότητα, ανιδιοτέλεια και διάθεση για προσφορά».