Μέτρα «ασπίδα» στην ακρίβεια σχεδιάζει το Μαξίμου

Μέτρα «ασπίδα» στην ακρίβεια σχεδιάζει το Μαξίμου

Αποφασισμένο να επιμείνει στο πεδίο της λεγόμενης καθημερινότητας δηλώνει το Μέγαρο Μαξίμου κόντρα στην τακτική όξυνσης που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς να υποβαθμίζει το σοβαρό ζήτημα των παρακολουθήσεων για το οποίο θα δοθούν αναλυτικές απαντήσεις στη συζήτηση της Παρασκευής, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει στους συνεργάτες του ότι απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί η ανάσχεση της ακρίβειας. 

Με τις προβλέψεις των ειδικών να είναι δυσοίωνες και τον χειμώνα να προβάλλει με ιδιαίτερα άσχημες διαθέσεις, στο πρωθυπουργικό γραφείο τοποθετούν βήμα-βήμα όλα τα «όπλα», μέρος των οποίων αναμένεται να διαφανεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη το οικονομικό επιτελείο έχει καταρτίσει μία δέσμη προτεινόμενων μέτρων με έμφαση στη στήριξη των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων που θα τεθεί ενώπιον του κ. Μητσοτάκη στο τέλος Αυγούστου. Τότε ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει το τι τελικώς θα γίνει ανάλογα και με τις διεθνείς εξελίξεις. Σε κάθε περίπτωση η στήριξη της κοινωνίας είναι για την κυβέρνηση ο πρώτος πολιτικός στόχος για τους προσεχείς μήνες μέχρι και τις εθνικές εκλογές.  Ειδικότερα:

  • Η διεύρυνση της επιδότησης  των λογαριασμών ρεύματος,
  • Μία καινούργια εκδοχή της  επιταγής ακρίβειας,
  • Αυξημένο επίδομα θέρμανσης
  • Fuel pass 3
  • Αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων με κατάργηση της μνημονιακής εισφοράς 1% και 
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους αποτελούν μερικές από τις εναλλακτικές που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. 

Σε κάθε περίπτωση το Μέγαρο Μαξίμου δεν προτίθεται να υποτιμήσει το ζήτημα των παρακολουθήσεων, το οποίο αποτελεί το κεντρικό θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης. Με ενδιαφέρον το πρωθυπουργικό γραφείο περιμένει τα αποτέλεσμα των πρώτων δημοσκοπήσεων που θα διενεργηθούν την επόμενη εβδομάδα. Κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι η φθορά από την υπόθεση των παρακολουθήσεων δε θα είναι τόσο μεγάλη, όσο θέλει να πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.