Α. Λοβέρδος: Όποιος αποδέχεται την πολιτική ευθύνη παραιτείται

Α. Λοβέρδος: Όποιος αποδέχεται την πολιτική ευθύνη παραιτείται

Τα πυρά του προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στη Βουλή. Ο κ. Λοβέρδος ουσιαστικά έδειξε στους αρμόδιους υπουργούς τον δρόμο της παραίτησης, χαρακτηρίζοντάς τους «ενόχους». «Όφειλαν οι ένοχοι υπουργοί να μην είναι εδώ να παρελαύνουν και να μας λένε πόσα θα κάνουν από εδώ και στο εξής αν και ήδη κυβερνούν 4 χρόνια», είπε αρχικά και προσέθεσε ότι ήξεραν πως υπήρχαν νεκροί απλά το απέκρυψαν!

«Όλοι ήξεραν ότι έχουν νεκρούς αλλά το έκρυψαν για να διευθετήσουν επικοινωνιακά τα θέματά τους. Επί τρεις ημέρες η αντιπολίτευση δεν είπε λέξη σεβόμενη το εθνικό πένθος, η κυβέρνηση όμως πολιτικολογούσε για ασύμμετρες απειλές, έκανε ψευδοσυσκέψεις και κατηγορούσε τα κανάλια και τα αυθαίρετα», συμπλήρωσε ο κ. Λοβέρδος, ενώ υπενθύμισε ότι ο Γ. Σταθάκης ήταν εκείνος που έφερε νόμο για την τακτοποίησή τους. «Με κροκοδείλια δάκρυα και παράλογες θεωρίες οι πολιτικές τους ευθύνες δεν παραμερίζονται. Θα τις πληρώσουν ακέραιες», συμπλήρωσε με έμφαση.

Παράλληλα, κατηγόρησε τους «πολιτικά ένοχους Υπουργούς» ότι παρελαύνουν από τη Βουλή, παρά τη συμφορά και την εκατόμβη νεκρών. Σε ότι αφορά τα περί πολιτικής ευθύνης ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξήγησε ότι η υπουργική ευθύνη έχει τρεις εκδοχές: ποινική για την ποινική τιμωρία των ενόχων, αστική που σημαίνει ότι ο υπουργός ατομικά θα πληρώσει εάν έχει ευθύνη και πολιτική που οδηγεί σε παραίτηση. «Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε ότι φέρει ακέραιη την πολιτική ευθύνη και δεν θα έπρεπε να είναι εδώ οι υπουργοί του. Αυτά απαιτούν οι κανόνες χωρών με κοινοβουλευτική δημοκρατία», τόνισε κλείνοντας.

Αλέξανδρος Διαμάντης