Λ. Κρέτσος: Να πάνε στον εισαγγελέα Κρίμπαλης και Αλαφογιώργος

Λ. Κρέτσος: Να πάνε στον εισαγγελέα Κρίμπαλης και Αλαφογιώργος

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Νέες διαστάσεις παίρνει η κόντρα για την ΕΡΤ με τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρη Κρέτσο, να πετάει στο μπαλάκι σε όλους όσοι ασκούν κριτική. Συγκεκριμένα, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες κάλεσε τους κ.κ. Κρίμπαλη και Αλαφογιώργο να πάνε στον εισαγγελέα «και όχι να κάνουν αναρτήσεις στα social media», ενώ για τον Ν. Φίλη, αφού παραδέχτηκε ότι η αντιπαράθεση έχει πάρει εσωκομματικά χαρακτηριστικά, τόνισε πως «δεν πρέπει η ΕΡΤ να γίνεται σάκος του μποξ». 

«Δεν μπορούμε να το κρύψουμε η όλη αντιπαράθεση έχει πάρει και εσωκομματικά χαρακτηριστικά. Δεν πρέπει η ΕΡΤ να γίνεται σάκος του μποξ. Όποιος μιλάει να μιλάει με στοιχεία. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να απαγορεύσω στον καθένα να εκφράζει την άποψή του. Δημοκρατία έχουμε», είπε «καρφώνοντας» τον πρώην Υπουργό Παιδείας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έχει αναδείξει την ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στο Ραδιομέγαρο. Με άλλα λόγια, ο κ. Κρέτσος υπαινίχθηκε ότι ο κ. Φίλης έχει άλλη ατζέντα, αποσκοπεί δηλαδή στην διαμόρφωση «κλίματος» για εσωκομματικούς λόγους.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κρέτσος κάλεσε τους κ.κ. Αλαφογιώργο και Κρίμπαλη να πάνε στον εισαγγελέα, ενώ νωρίτερα –κατά τη διάρκεια σχετική επίκαιρης ερώτησης του Ανδρέα Λοβέρδου- κάλεσε τη Δικαιοσύνη αν θέλει να παρέμβει.

Πάντως, κληθείς από τον Ανδρέα Λοβέρδο να σχολιάσει τις καταγγελίες, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και για την ταμπακιέρα δεν είπε κουβέντα! Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για «στοχοποίηση» της ΕΡΤ, την οποία απέδωσε αφενός σε πολιτικές σκοπιμότητες για την αλλαγή πολιτικής ατζέντας και την απαξίωση της ΕΡΤ, αφετέρου σε «επιχειρηματικά χτυπήματα» λόγω της ανάληψης από την ΕΡΤ της μετάδοσης των αγώνων της Super League.

«Ζούμε το ίδιο δράμα. Ένα ξαναζεσταμένο φαγητό. Η ΕΡΤ στοχοποιείται ξανά. Νομίζω ότι αυτό το κακοστημένο, χιλιοπαιγμένο σενάριο έχει ξεφτίσει. Η ΕΡΤ ανοιχτή είναι σίγουρο ότι ενοχλεί κάποιους. Καμία οσμή σκανδάλου δεν υπάρχει. Όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα», είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση έχει ξεφύγει. «Η δημόσια τηλεόραση έχει γίνει ΣΥΡΙΖΑ CHANNEL. Ξαφνικά οι δικοί σας μιλούν για παραδιοίκηση και εξυπηρέτηση πελατειακών συμφερόντων.  Τα λέει ο Αλαφογιώργος,  τα λέει κι ο εντεταλμένος σύμβουλός σας ο Κρίμπαλης και τα λέει και το ιστορικό στέλεχος της παράταξής σας ο κ. Φίλης. Θέτουν εμμέσως θέματα διαφθοράς. Πολλοί λένε ότι υπάρχει δυσοσμία. Πάρτε θέση για την κατάντια αυτή», επισήμανε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.