Φωτογραφία αρχείου
Κυρ. Πιερρακάκης: Μπροστά στις τεχνολογικές εξελίξεις είμαστε εδώ - Ενισχύουμε διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό
Eurokinissi
Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου

Κυρ. Πιερρακάκης: Μπροστά στις τεχνολογικές εξελίξεις είμαστε εδώ - Ενισχύουμε διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό

«Μπροστά στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις, είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε το διδακτικό και ερευνητικό μας προσωπικό στη διαμόρφωση πλήρως καταρτισμένων νέων επιστημόνων», αναφέρει σε ανάρτησή του, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης με αφορμή τη συμμετοχή του στο 5ο συνέδριο του ygeiamou.gr του Πρώτου Θέματος.

«Η εμπιστοσύνη της κυβέρνησης και των υπουργείων Παιδείας και Υγείας στις Ιατρικές Σχολές αντανακλάται στην προκήρυξη και κάλυψη 270 νέων θέσεων ΔΕΠ, που θα ενισχύσουν σημαντικά το έργο τους -ιδίως στις πανεπιστημιακές κλινικές», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Πιερρακάκης μίλησε στο 5ο συνέδριο του ygeiamou.gr του Πρώτου Θέματος σχετικά με τις προκλήσεις και τις προοπτικές της ιατρικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο που διαμορφώνουν τα νέα τεχνολογικά και επιστημονικά δεδομένα. Ο υπουργός συμμετείχε σε πάνελ με τους ακαδημαϊκούς: Νικόλαο Αρκαδόπουλο, πρόεδρο Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, καθηγητή Χειρουργικής Νοσοκομείου «Αττικόν», Δημήτρη Μπούμπα, πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚεΣΥ), καθηγητή Παθολογίας - Ρευματολογίας ΕΚΠΑ, Ιωάννη Μπολέτη, πρόεδρο Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, καθηγητή Παθολογίας - Νεφρολογίας ΕΚΠΑ και Άδωνι Ιωαννίδη, καθηγητή Κλινικής Γενετικής, κοσμήτορα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας.