Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν ήταν ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη ΝΔ, ωστόσο τα πολιτικά συμπεράσματα βγήκαν την πρώτη Κυριακή
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν ήταν ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη ΝΔ, ωστόσο τα πολιτικά συμπεράσματα βγήκαν την πρώτη Κυριακή

Το μήνυμα ότι τα πολιτικά συμπεράσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών βγήκαν την πρώτη Κυριακή έστειλε με δήλωση του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να συγχαρώ όλους τους περιφερειάρχες και δημάρχους. Είναι χρέος της κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί τους», υπογράμμισε και επισήμανε πως «δεν ήταν μια καλή βραδιά για τη ΝΔ».

«Τα βασικά συμπεράσματα βγήκαν την πρώτη Κυριακή. Θέλω να επισημάνω την χαμηλή συμμετοχή, πρέπει να μας προβληματίσει», τόνισε.

Σε κάθε περίπτωση, επισήμανε ότι η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη. Είναι χρέος όπως είπε, να συνεργαστούμε με τους νέους άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τονίζοντας πάντως πώς όσοι σπεύδουν να πανηγυρίσουν, βγάζοντας συμπεράσματα που δεν ανταποκρίνονται στην πολιτική πραγματικότητα, είχαμε εκλογές μόλις τον Ιούνιο.

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Θέλω να συγχαρώ όλους τους περιφερειάρχες και δημάρχους που εξελέγησαν αυτή τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών και να τους διαβεβαιώσω ότι είναι χρέος της κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί τους. Όπως είχα πει και την προηγούμενη Κυριακή, έχουμε στηρίξει ουσιαστικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού και προσμένουμε σε μια γόνιμη και παραγωγική συνεργασία με όλους τους εκλεγμένους Περιφερειάρχες και δημάρχους.

Τώρα ως προς τα πολιτικά συμπεράσματα αυτής της δεύτερης Κυριακής, σίγουρα δεν ήταν μια ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία, θέλω να θυμίσω όμως ότι τα πολιτικά συμπεράσματα ως προς την κατανομή των δυνάμεων των κομμάτων ουσιαστικά βγήκαν την προηγούμενη Κυριακή, την πρώτη Κυριακή. Είναι σαφές ότι υπήρξε μία, θα έλεγα αντισυσπείρωση πολλών δυνάμεων απέναντι σε υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας. Στο κάτω κάτω η Νέα Δημοκρατία πήρε 41% και όχι 51 και προφανώς το δείγμα αυτό για πολλούς υποψηφίους που στηρίχθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία, δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο.

Επίσης, θέλω να επισημάνω την ιδιαίτερα χαμηλή συμμετοχή σε αυτή την κάλπη, κάτι το οποίο νομίζω πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Από εκεί και πέρα, ως προς τα πολιτικά μηνύματα, ένα θα πω μόνο: Η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια γειωμένα στη γη. Να λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα ανά πάσα στιγμή και να αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις και να βελτιώνει την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με έμφαση στη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα στο πολιτικό πρόταγμα. 

Για όσους σπεύδουν να πανηγυρίσουν βγάζοντας ενδεχομένως συμπεράσματα τα οποία δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές πολιτικές ισορροπίες να θυμίσω ότι είχαμε εθνικές εκλογές πριν από τρεις μήνες, στις οποίες κατεγράφη με απόλυτη σαφήνεια η δύναμη των κομμάτων.

Εύχομαι και πάλι καλή αρχή σε όλους τους νέους εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες και όπως είπα, η κυβέρνηση είναι εδώ για να συνεργαστεί μαζί τους».