Κυρ. Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ στο Μαξίμου

Κυρ. Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ στο Μαξίμου

Τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, θα υποδεχτεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα Παρασκευή στις 16:30.

Ο Φρανσουά Ολάντ θα είναι κεντρικός ομιλητής στο 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που πραγματοποιείται το Σάββατο στο Grand Hyatt Hotel.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Ε.Α.) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) σε συνεργασία με τον Economist.

Τον Πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας ενώ θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Θέμα του Συνεδρίου είναι «ΜμΕ: Καινοτομία, ανταγωνιστικότητα και ευημερία σε ένα άστατο οικονομικό περιβάλλον». Στόχος, λίγες ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές, η αναζήτηση των κατάλληλων δράσεων για την ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στα πάνελ θα συμμετάσχουν Υπουργοί, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι,Έλληνες και ξένοι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής και επιμελητηριακής κοινότητας καθώς και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στοχεύει στην ανάδειξη των δυνατοτήτων των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στην ανάγκη βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος μέσω της λήψης στοχευμένων μέτρων, όπως τη δημιουργία απαραίτητων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Κυρ. Μητσοτάκης: Στην Ολομέλεια της Βουλής για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Επίσης, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την αντιμετώπιση της ακρίβειας που είναι και το θέμα της τελευταίας κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης των αρχηγών των κομμάτων πριν από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Η «προ ημερησίας» αντιπαράθεση αρχίζει στις 10:30.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει πως η κυβέρνηση κατανοεί την πίεση που δέχονται τα νοικοκυριά από την αύξηση των τιμών και θα επιμείνει στη στρατηγική ενίσχυσης των εισοδημάτων με μείωση της ανεργίας, μόνιμες μειώσεις φόρων και αύξηση μισθών στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Παράλληλα, θα υπογραμμίσει την δέσμη μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για την προστασία των καταναλωτών όπως το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης από την Βουλή αλλά και την επιβολή προστίμων κατά πολυεθνικών κολοσσών για φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Σε αυτό το πλαίσιο θα αναφερθεί και στην πρωτοβουλία που ανέλαβε για την ενεργοποίηση των μηχανισμών της Ε.Ε. κατά πρακτικών αθέμιτης τιμολόγησης. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης με επιστολή του προς την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζήτησε ευρωπαϊκή απάντηση στα φαινόμενα διαφορετικής τιμολόγησης - με παράλογες αποκλίσεις - των ίδιων προϊόντων εντός της ΕΕ.

Διαβάστε Περισσότερα