Κυρ. Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους της ΛΑΡΚΟ τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Κυρ. Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους της ΛΑΡΚΟ τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου

Πριν από την αναχώρησή του για την Άγκυρα και τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί τη Δευτέρα το πρωί (10:30) με εκπροσώπους εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό έγινε γνωστό κατά την ομιλία του στη Χαλκίδα το απόγευμα του Σαββάτου (11/5), όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ πρέπει να είναι ισχυρή - Να παραμείνει η χώρα υπολογίσιμη δύναμη στην Ευρώπη

«Η ΝΔ είναι το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Πρέπει να είναι ισχυρή» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε πολίτες κατά την επίσκεψή του στη Χαλκίδα, θέτοντάς τους εκ νέου το διακύβευμα της κάλπης εν όψει της 9ης Ιουνίου, χαρακτηρίζοντας τη συμμετοχή των πολιτών περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη. Θέματα που επίσης έθεσε επί τάπητος ήταν τα έργα που υλοποιούνται ανά την επικράτεια, η επιστολική ψήφος, το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά, η μείωση της ανεργίας.

«Καλό είναι να αναρωτηθούμε αν θέλουμε πολιτικό διάλογο με τοξικότητα, ύβρεις ή αν θέλουμε να μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών» τόνισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι η Ελλάδα του 2024 δεν έχει σχέση με το 2015, καθώς από «μαύρο πρόβατο» έγινε μια χώρα με αξιοπρέπεια, της οποίας η φωνή ακούγεται στην Ευρώπη. Υπογραμμίζοντας ότι «από αυτή την πορεία δεν πρέπει να αποκλίνουμε».

Απευθυνόμενος στους πολίτες και εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών, σημείωσε: «επίσης πρέπει να στηρίξετε γιατί η αντιπολίτευση θέλει να κοντύνει τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη, να προκληθεί κάποιους είδους αναταραχή και να αμφισβητηθεί η νομιμοποίηση που μας έδωσαν οι πολίτες. Δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι. Το μήνυμα που πρέπει να βγει από την κάλπη είναι ότι η ΝΔ είναι πανίσχυρη, για την σταθερότητα της χώρας».

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση ήταν συνεπής στις δεσμεύσεις της 

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε απέραντο εργοτάξιο και έργα που υλοποιούνται στην επικράτειά της αρχίζουν να παραδίδονται, ανέφερε ο πρωθυπουργός κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Εύβοια, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ήταν συνεπής στις δεσμεύσεις της.

Αναφορικά με την επιστολική ψήφο σημείωσε ότι έγινε πράξη μόνο με τις ψήφους της ΝΔ και χάρη σ' αυτήν 200.000 συμπολίτες θα αξιοποιήσουν «αυτό το εργαλείο εμβάθυνσης της δημοκρατίας». Λόγο έκανε επίσης για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ με στόχο τα 950 ευρώ, την ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας, το πρόγραμμα Φώφη Γεννήματα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, για τη μείωση της ανεργίας κατά 9 μονάδες.

«Με συνέπεια στις εθνικές γραμμές» το ταξίδι στην Άγκυρα

Σχετικά με το επικείμενο ταξίδι του στην Άγκυρα, τη Δευτέρα (13/5) ο Κυρ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι πηγαίνει «με απόλυτη αυτοπεποίθηση, και συνέπεια στις εθνικές γραμμές», τονίζοντας ότι σήμερα η Ελλάδα είναι πολύ πιο ισχυρή αμυντικά και γεωπολιτικά με πλαίσιο ισχυρών συμμαχιών, και ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση.

«Έγιναν με μεγάλη προσπάθεια όλα αυτά. Δεν πρέπει να δώσουμε σε κανένα το πάτημα να θέσει σε αμφισβήτηση την πορεία της χώρας. Πρέπει να πολεμήσουμε την απάθεια και την αδιαφορία και να σπεύσουμε όλο στις κάλπες» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Επισήμανε τέλος, ότι η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα με ρίζες στην κοινωνία, και φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια της που σημαίνει-όπως είπε- ότι «κάτι σωστό έχουμε κάνει. Το βράδυ της 9ης Ιουνίου θα γιορτάσουμε μαζί άλλη μια μεγάλη νίκη της ΝΔ».