Κυρ. Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανησυχεί πολύ αν εκλεγώ Πρόεδρος της Ν.Δ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανησυχεί πολύ αν εκλεγώ Πρόεδρος της Ν.Δ.

Σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή στο «MEGA» ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επόμενη ημέρα στο κόμμα και για την νίκη του στις αυριανές εκλογές. 

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως δεν υπήρχε ποτέ θέμα διάσπασης στη Νέα Δημοκρατία. «Σε περίπτωση που κερδίσω θα έχω εξαιρετική σχέση με τον κ. Μεϊμαράκη και το ίδιο θα συμβεί από την άλλη πλευρά», πρόσθεσε. 

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως έχει δώσει τις δικές του πολιτικές μάχες και προσθέτει πως επέλεξε για 10 χρόνια να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα και να μην έχει ανάμειξη με την πολιτική. «Το κριτήριό μου για όσους θέλουν να προσφέρουν στη Νέα Δημοκρατία είναι να έχουν κολλήσει ένσημα και να είναι γειωμένοι στην κοινωνία», είπε.

«Πιστεύω ότι θα κερδίσω. Το ρεύμα είναι με το μέρος μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανησυχεί πολύ αν εκλεγώ πρόεδρος της ΝΔ. Μην ξεχνάμε ότι οι εκλογές κρίνονται στο μεσαίο χώρο. Ο μεσαίος χώρος είναι το 1.500.000 ιδιωτικών υπαλλήλων που έχασαν τη δουλειά τους. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν τίποτα να φοβούνται διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι το 2014 διαπραγματεύθηκα προσωπικά εγώ να μην υπάρξουν άλλες οριζόντιες απολύσεις». 


Αναφερόμενος στα εσωτερικά της ΝΔ ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι «το κόμμα είναι σε κώμα. Αν καταφέρω να κερδίσω θα έχω ισχυρή εντολή να ανανεώσω τη ΝΔ. Το δίλημμα είναι στασιμότητα ή δημιουργική ανανέωση».  

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε ποτέ θέμα διάσπασης στην ΝΔ και πρόσθεσε πως το ζήτημα δεν είναι η ενότητα αλλά η ανανέωση. 

Αναφερόμενος σε κάποια στελέχη σημείωσε: «Η ΝΔ έχει μια σειρά από στελέχη που ποτέ δεν κατάλαβα τι κάνουν, θα αξιοποιηθούν.  Δεν έχω την υποχρέωση να συνεργαστώ με όλους». 

Ερωτηθείς για την κριτική που δέχεται για «οικογενειοκρατία» ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Είμαι από 15 χρονών στην ΝΔ. Αν ήθελα να είχα πολιτευτεί λόγω του ονόματός μου πριν τα 36 θα το είχα κάνει».  

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» δήλωσε πως το πρώτο βήμα είναι η δημιουργική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας, η διεύρυνσή της θα είναι το αποτέλεσμα. 

«H πρόκληση της Κυριακής είναι να δοθεί το έναυσμα ώστε η Νέα Δημοκρατία να γίνει η ναυαρχίδα της έκφρασης του μετώπου της κοινής λογικής απέναντι στο λαϊκισμό. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι πολίτες της λογικής και του μέτρου θα είναι μαζί μας» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως συμφωνίες κάτω από το τραπέζι δεν έκανε ούτε θα κάνει διότι πρεσβεύει την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και τις ίσες ευκαιρίες. Οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και οι παρασκηνιακές ζυμώσεις είναι πρακτικές που δεν συνάδουν με την ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία που έχει στο μυαλό του, είπε. 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως χρειάζεται συστηματική δουλειά και σε βάθος στη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να είναι σύντομα σε θέση να δώσει στην Ελλάδα μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. 

Ερωτηθείς για το πως θα πράξει για το ασφαλιστικό ο κ. Μητσοτάκης πως δεν θα υπάρξει στήριξη αλά καρτ στον κ. Τσίπρα. «Ειδικότερα όμως δεν θα ψηφίσουμε το ασφαλιστικό. Αυτό που είδαμε μέχρι στιγμής ως πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης είναι απορριπτέο επί της ουσίας γιατί είναι άδικο και υφεσιακό. Όσο για το Ε.Λ.Κ. κανείς τους δεν διανοείται να μου ασκήσει «πίεση» για θέματα που αφορούν την πατρίδα μου. Εγώ θα τους ασκήσω πίεση – και πολλή μάλιστα.  Ήδη το έχω κάνει σε περιπτώσεις που επιφανή μέλη του Ε.Λ.Κ. άρθρωσαν – δίχως ενημέρωση – ανθελληνικό λόγο», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως σε περίπτωση απώλειας δεδηλωμένης από την κυβέρνηση η ΝΔ θα προβεί σε διερευνητικές εντολές και αν και τότε ο σχηματισμός κυβέρνησης είναι αδύνατος, οι εκλογές θα είναι μονόδρομος. «Η Νέα Δημοκρατία υπό τη δική μου ηγεσία θα λειτουργήσει θεσμικά στα πλαίσια του Συντάγματος», είπε.     

Τέλος, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στα 5 «Α» που θα αποτελούν τους βασικούς κανόνες της πολιτικής του κόμματος: «Ανανέωση στο κόμμα, Αξιοκρατία, Αναδιάρθρωση του κράτους, Αξιοπιστία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, Ανάπτυξη στη χώρα». «Έτσι όρισα τη Νέα Δημοκρατία που επιθυμώ. Και φαίνεται ότι έτσι την ορίζει και η πλειοψηφία των μελών μας.  Περιμένω την εντολή τους την Κυριακή το βράδυ. Και εγγυώμαι ότι όλα όσα πρότεινα θα γίνουν πράξη για το καλό της Παράταξης, για το καλό της Ελλάδας», τόνισε.