Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Έβρος μας ενώνει και μας δυναμώνει (vid)

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Έβρος μας ενώνει και μας δυναμώνει (vid)

Ένα βίντεο από την περιοδεία του στο Έβρο ανάρτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου παρουσιάζονται τα πιο σημαντικά στιγμιότυπα της επίσκεψής του.

«Ο Έβρος μας ενώνει και μας δυναμώνει, ώστε να καθορίσουμε μόνοι μας το αύριο. Για να προχωράμε μαζί ενωμένοι σταθερά, τολμηρά και διαρκώς μπροστά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στις Εβρίτισσες και στους Εβρίτες, που έβαλαν και βάζουν πολύ μεγάλη πλάτη για την πατρίδα» αναφέρει ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του.

Χωρίς τον φράχτη θα έμπαινε ο καθένας, ο Τσίπρας δεν θα συνέχιζε την επέκταση

Πεπεισμένος πως ο Αλέξης Τσίπρας εάν αναλάμβανε πρωθυπουργός δεν θα συνέχιζε την επέκταση του φράχτη στον Έβρο όπως έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση εμφανίστηκε το πρωί τoυ Σαββάτου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως «δεν είναι δεδομένο μόνο για τους ακρίτες, αλλά για τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας το γεγονός ότι μια χώρα, μια κυρίαρχη χώρα, πρέπει να έχει τρόπους να προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορά της».

«Πλην όμως, αυτό το οποίο θεωρούμε δεδομένο δεν ήταν η πολιτική του ελληνικού κράτους μέχρι και το 2019. Μετά, δε, την απόπειρα της μεταναστευτικής εισβολής τον Μάρτιο του 2020, κατέστη απολύτως προφανές σε εμένα ότι χρειαζόμαστε ένα ισχυρό αποτρεπτικό εμπόδιο, το οποίο θα υποστηρίξει συνολικά την πολιτική μας για τη φύλαξη των συνόρων» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό «ο φράχτης δεν είναι το μόνο εργαλείο που έχουμε, έχουμε προσλάβει και ντόπιους συνοριοφύλακες από τον Έβρο. Έχουμε ενισχύσει τα τεχνολογικά μέσα ώστε να μπορούμε να επιτηρούμε όλη τη μεθόριο, έχουμε ενισχύσει φυσικά και το Λιμενικό μας για να μπορούμε να επιτηρούμε τα θαλάσσια σύνορα».

«Αλλά επί της ουσίας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «αυτό το οποίο κι εμένα μου κάνει εντύπωση είναι γιατί κάτι το οποίο θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, να γίνεται πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης κι όχι μόνο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, να φτάνει στο σημείο η αξιωματική αντιπολίτευση, δια του κ. Παπαδημούλη, να ζητά επίσημα το έργο αυτό να μην χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους».

«Γίνεται μια μεγάλη συζήτηση σήμερα στην Ευρώπη, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να χρηματοδοτεί τέτοια τεχνητά εμπόδια. Δεν έχουμε καταφέρει να πείσουμε ακόμα την Επιτροπή να κάνει αυτό το βήμα. Είμαστε κοντά όμως πιστεύω. Και το θεωρώ αδιανόητο αυτή τη στιγμή να υπάρχει Έλληνας ευρωβουλευτής ο οποίος να ισχυρίζεται το αντίθετο, να ζητά δηλαδή ο φράχτης αυτός να πληρωθεί ουσιαστικά από τον Έλληνα φορολογούμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε, «δεν ξέρω τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας, ακούω πολλές διαφορετικές φωνές. Είμαι όμως σίγουρος ότι δεν θα συνεχίσει τον φράχτη και δεν θα δρομολογήσει την επέκταση που έχουμε προγραμματίσει».

Διαβάστε σχετικά:

Κυρ. Μητσοτάκης: Χωρίς τον φράχτη θα έμπαινε ο καθένας, ο Τσίπρας δεν θα συνέχιζε την επέκταση