Στη Ντόχα έφτασε ο Κυρ. Μητσοτάκης - Συνάντηση με τον εμίρη το Σάββατο

Στη Ντόχα έφτασε ο Κυρ. Μητσοτάκης - Συνάντηση με τον εμίρη το Σάββατο

Στην Ντόχα έφτασε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως μετέδωσε το Πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Qatar News Agency. Αύριο, Σάββατο, θα έχει συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να τεθούν η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς και η κατάσταση στη Γάζα αλλά και οι αστάθεια που έχει προκληθεί στην Ερυθρά Θάλασσα προκαλώντας προβλήματα στο διεθνές εμπόριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί το Κατάρ τον Αύγουστο του 2022 όπου υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον των δύο πλευρών για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ενώ έχει εκδηλωθεί η κοινή βούληση για εμβάθυνση της συνεργασίας σε ενέργεια, τουρισμό, υποδομές και αλλού.

Να σημειωθεί ότι στην Ινδία απηύθυνε πρόσκληση στους Ινδούς επιχειρηματίες να επισκεφθούν την Ελλάδα και να επενδύσουν στη χώρα μας. Μιλώντας σε ελληνο-ινδικό επιχειρηματικό φόρουμ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης δεν υπάρχει πια, και πως εφόσον  το 2023 η χώρα πέτυχε ρεκόρ ξένων επενδύσεων, μπορεί να το επαναλάβει. 

Σε συνέντευξή του είπε πως «Θέσαμε στόχο με τον Ινδό Πρωθυπουργό Modi να διπλασιάσουμε το εμπόριο μας μέχρι το 2030, προσωπικά πιστεύω ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί νωρίτερα. Αφορά επίσης τις επενδύσεις. Επενδύσεις από ελληνικές εταιρείες στην Ινδία, επενδύσεις από ινδικές εταιρείες στην Ελλάδα», επισήμανε.