Κυρ. Μητσοτάκης από Κιλκίς: Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου πάμε να πετύχουμε ποσοστά καύσωνα

Κυρ. Μητσοτάκης από Κιλκίς: Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου πάμε να πετύχουμε ποσοστά καύσωνα

«Πάμε να πετύχουμε ποσοστά καύσωνα στις επόμενες εκλογές», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Κιλκίς, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ζήτησε ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση, προκειμένου, όπως υπογράμμισε, να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος.

Λίγο αργότερα, στην ομιλία του στα Κουφάλια, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «εργαλειοποίηση» των θεμάτων υγείας, με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε με τη δήλωση του Σπύρου Πνευματικού, ο οποίος τέθηκε εκτός των ψηφοδελτίων της ΝΔ.

«Να πω μια κουβέντα γι' αυτό γιατί ξέρετε έγινε μεγάλο θέμα για τα ζητήματα των θεραπειών για τον καρκίνο και θέλω και από εδώ να ξαναπώ ότι η δική μας Κυβέρνηση αυτό το οποίο έχει εξασφαλίσει, είναι ο κάθε ασθενής να έχει πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή θεραπεία την οποία θα του συνταγογραφήσει ο γιατρός του, ανεξαρτήτως κόστους και αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί για όλους τους ασθενείς με καρκίνο», είπε και πρόσθεσε:

«Και είναι πραγματικά θλιβερό αυτοί οι οποίοι μας κουνούσαν το δάχτυλο για μία άστοχη δήλωση ενός βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τώρα να αποκαλύπτεται ότι δικά τους στελέχη είχαν πει ακριβώς τα ίδια πράγματα και να μην έχουν το θάρρος να το αναγνωρίσουν τουλάχιστον. Δύο μέτρα και δύο σταθμά και σε αυτά, δυστυχώς, από την αντιπολίτευση, αλλά τα θέματα της υγείας είναι πολύ σοβαρά για να μπορούν να εργαλειοποιούνται.

Εμείς, αυτό το οποίο μπορούμε να εγγυηθούμε, είναι ότι εδώ, η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, θα αποκτήσει επιτέλους ένα σύγχρονο αντικαρκινικό νοσοκομείο το οποίο θα αντικαταστήσει το “Θεαγένειο”, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή ποιότητα θεραπείας για αυτήν την αρρώστια, η οποία λίγο πολύ έχει χτυπήσει κάθε ελληνικό σπίτι».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επισκέπτεται περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας που δεν είχε προλάβει να περιοδεύσει στις προηγούμενες εκλογές και το βράδυ θα μιλήσει στην Κατερίνη.

Η ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στο Κιλκίς

Θυμάμαι μία επίσκεψη την οποία είχα κάνει εδώ στην περιοχή σας το 2017 -πρέπει να ήταν την εποχή όπου εδώ λίγο παραπάνω, στην Ειδομένη, επικρατούσαν τραγικές καταστάσεις. Τα θυμάστε και εσείς. Και ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο προσφυγικό εδώ; Πολύ-πολύ καλύτερη.

Δεσμεύθηκα ότι θα λύσουμε το πρόβλημα αυτό και το λύσαμε. Για όλες τις τοπικές κοινωνίες οι οποίες υποδεχόταν πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά πρωτίστως, φίλες και φίλοι, για τα νησιά μας, για τους πολίτες μας και τους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι στον Έβρο.

Και θέλω κι εδώ από το Κιλκίς, από το βόρειο άκρο της χώρας, να στείλω ένα μήνυμα: η πολιτική της φύλαξης των συνόρων της πατρίδας μας θα συνεχιστεί, χωρίς εκπτώσεις. Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί. Οι συνοριοφύλακές μας, θα γίνονται ολοένα και περισσότεροι και θα γνωρίζουν όλες και όλοι, ότι η Ελλάδα είναι μία πατρίδα η οποία έχει σύνορα στην ξηρά, στον αέρα και στη θάλασσα και αυτά τα σύνορα έχουμε υποχρέωση να τα φυλάμε.

Και αυτή η ισχυρή Ελλάδα, αυτή η πατριωτική Ελλάδα, αυτή η Ελλάδα της κοινωνικής ευαισθησίας, είναι μία Ελλάδα την οποία οραματιζόμαστε και σας ζητώ να συμπορευθούμε μαζί για να την οικοδομήσουμε ακόμα πιο στέρεη.

Πολλές φορές και στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας που κάναμε πριν την κάλπη της 21ης Μαΐου, παρομοίαζα το όνειρό μου για την πατρίδα μας σαν ένα σπίτι το οποίο είναι μισοτελειωμένο. Έχουμε ρίξει τα θεμέλια, έχουμε αρχίσει και χτίζουμε τους ορόφους, αλλά ακόμα δεν έχουμε τελειώσει τη δουλειά.

Η δουλειά πρέπει να ολοκληρωθεί, με μια δεύτερη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας, με μία ισχυρή, με μία σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Για να πάμε πιο γρήγορα στο δρόμο της ανάπτυξης, να δημιουργήσουμε περισσότερες και καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας, να στηρίξουμε τις παραγωγικές επενδύσεις.

Εμείς θα οικοδομήσουμε το νέο ΕΣΥ σε πείσμα όσων υποκριτικά ισχυρίζονται ότι νοιάζονται για τη δημόσια υγεία, αλλά επειδή θυμόμαστε και τα έργα και τις ημέρες τα δικά τους όταν ήταν στα πράγματα, οι πολίτες ξέρουν ότι ναι, υπάρχουν ακόμα προβλήματα, μην έχουμε αυταπάτες. Αλλά εσείς γνωρίζετε αν σήμερα το νοσοκομείο σας έχει περισσότερους γιατρούς και περισσότερους νοσηλευτές από όσους είχε.

Και θέλω να ξέρετε ότι για μένα η στήριξη του ΕΣΥ, η στήριξη του ΕΚΑΒ, η δυνατότητα να μπορούμε να κάνουμε διακομιδές γρήγορα και με ασφάλεια -όπου και αν βρίσκεται κάποιος συμπολίτης μας- αυτό είναι ένα έργο το οποίο θα το αναλάβω προσωπικά και θα το υλοποιήσουμε τη δεύτερη τετραετία.

Επειδή ξέρετε ότι ένα πράγμα δεν πρόκειται ποτέ να θέσω στην αμφισβήτηση των πολιτών και αυτό είναι η σχέση εμπιστοσύνης την οποία έχουμε οικοδομήσει.

Γνωριζόμαστε πια αρκετό καιρό. Ξέρετε ότι μπορείτε να με εμπιστεύεστε, όπως εγώ σας εμπιστεύομαι. Αυτά τα οποία σας λέω για τη δεύτερη τετραετία θα γίνουν πράξη από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Εμείς στηρίξαμε την κοινωνία και θα εξακολουθούμε να τη στηρίζουμε πάντα, όμως, προσέξτε, από το πλεόνασμα της ανάπτυξης. Εμείς θα μειώσουμε και άλλο τους φόρους, γιατί ξέρουμε ότι η μείωση των φόρων είναι αυτή η οποία τροφοδοτεί τελικά τις επενδύσεις και δημιουργεί καλές θέσεις εργασίας. Αναρωτιέμαι αν μπορούν να πουν το ίδιο και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.

Σε αυτή την κάλπη λοιπόν, φίλες και φίλοι, ουσιαστικά υπάρχει μια μόνο πειστική πρόταση διακυβέρνησης. Αυτό το μήνυμα έστειλε και ο ελληνικός λαός στην κάλπη της 21ης Μαΐου, όταν επιβράβευσε την εργατικότητα, επιβράβευσε τη συνέπεια, διότι εγώ αυτά τα οποία σας είπα προεκλογικά το 2019 τα τήρησα.

Επιβράβευσε την πολιτική ευπρέπεια και είπε όχι στην τοξικότητα, στο διχασμό, στο μίσος, στη μαύρη Ελλάδα. Ψήφισε για μία πιο φωτεινή, για μία πιο αισιόδοξη Ελλάδα και έχουμε κάθε δικαίωμα σήμερα να ελπίζουμε βάσιμα ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας, αλλά είναι μπροστά μας μόνο με σταθερή και ισχυρή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Το τελευταίο που χρειάζεται σήμερα η χώρα, σε αυτό το δύσκολο γεωπολιτικό  περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε, με μια Τουρκία η οποία τελείωσε με τις δικές της εκλογικές εκκρεμότητες και επανεξέλεξε ισχυρό τον Πρόεδρο Erdoğan, το τελευταίο το οποίο χρειαζόμαστε είναι μια ασταθή κυβέρνηση στην πατρίδα μας.

Έχουμε χρηματοδοτικά εργαλεία στη διάθεσή μας, ξέρουμε πώς θα τα επενδύσουμε. Είμαστε πρώτοι, προσέξτε, είμαστε πρώτοι σήμερα στην Ευρώπη στην απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Η χώρα μπόρεσε και εξασφάλισε 31 δισ., πρώτη κατά κεφαλήν απορρόφηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης σε όλη την Ευρώπη, ξέρετε γιατί; Διότι ανέκτησε την αξιοπιστία της. Διότι όταν πάμε σήμερα στην Ευρώπη η φωνή της Ελλάδος μετράει. Δεν είμαστε πια το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης. Γι’ αυτό αυτά τα οποία συμβαίνουν εκτός Ελλάδος τελικά, μας αφορούν και σας αφορούν όλους και γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντικό αυτή η πορεία της σταθερής και ισχυρής Ελλάδας να μπορεί να συνεχιστεί.

Βλέποντας τα εκλογικά ποσοστά, ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα, στη Μακεδονία μας, αλλά και ειδικά εδώ στην περιοχή του Κιλκίς, παρατηρώ ότι ναι, υπάρχουν κάποια μικρότερα κόμματα εκ δεξιών της Νέας Δημοκρατίας τα οποία πέτυχαν ποσοστά τα οποία δεν είναι ευκαταφρόνητα.

Θέλω να επαναλάβω αυτό το οποίο είπα και στο Ωραιόκαστρο. Εάν πιστεύουν κάποιοι ότι υπάρχουν κομματίδια άγνωστα σε όλους εμάς με κρυμμένες θέσεις που θεωρούν ότι εκφράζουν πιο αυθεντικά την πίστη και την Ορθοδοξία, κάνουν λάθος. Η Ορθοδοξία ενώνει, δεν διχάζει.

Κανείς δεν είναι πιο πιστός από κάποιον άλλον. Και κάνεις δεν δικαιούται να πολιτεύεται θεωρώντας ότι έχει την εύνοια της Εκκλησίας. Η Εκκλησία τα ξεκαθάρισε, ε; «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».

Η εκκλησία ενώνει, μένει μακριά από τα κόμματα. Εμείς σεβόμαστε τη συνταγματική κατοχύρωση των ρόλων εκκλησίας και πολιτείας. Σταθήκαμε κοντά στην εκκλησία σε πολύ δύσκολα ζητήματα τα οποία είχε την περασμένη τετραετία, αλλά ουδέποτε διανοηθήκαμε ποτέ να εργαλειοποιήσουμε την πίστη του ελληνικού λαού και δεν θα το κάνουμε και δεν πρέπει και εσείς να επιτρέψετε σε κανέναν να το κάνει.

Γι’ αυτό σας ζητώ να κάνουμε μαζί αυτήν την προσπάθεια να αυξήσουμε και άλλο τα ποσοστά μας. Σε αυτούς τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν πατριωτικές ευαισθησίες -και θεωρώ ότι όλοι είμαστε σε αυτήν την κατηγορία- να τους θυμίσουμε ποιοι ήταν αυτοί οι οποίοι έφεραν τα Rafale στη χώρα, ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι παρήγγειλαν τις καινούριες φρεγάτες, ποιοι είναι αυτοί που ενίσχυσαν τις Ένοπλές μας Δυνάμεις σε τέτοιο βαθμό, που σήμερα η Ελλάδα να διεκδικεί και να αποπνέει σεβασμό.

Ποιοι είναι αυτοί που ανέδειξαν τη χώρα μας σε αναμφισβήτητο παράγοντα γεωπολιτικής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ποιοι ήταν αυτοί οι οποίοι έκαναν την Αλεξανδρούπολη ενεργειακό κόμβο για όλη τη Μεσόγειο. Αυτά δεν έτυχαν, πέτυχαν.

Η ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στα Κουφάλια

Εν μέσω μεγάλων δυσκολιών κρατήσαμε την πατρίδα μας όρθια, βάλαμε την οικονομία μας σε μια τροχιά ανάπτυξης, προστατεύσαμε και προστατεύουμε τα σύνορά μας, γιατί η πατρίδα μας έχει σύνορα και στον αέρα και στη θάλασσα και στη στεριά, ενισχύσαμε τις ένοπλες δυνάμεις μας, η φωνή της Ελλάδος ακούγεται και πάλι με αυτοπεποίθηση στο εξωτερικό.

Είμαι σίγουρος ότι έχουμε μαζί μας πολλούς αγρότες παραγωγούς. Εσείς ξέρετε καλύτερα από εμάς αν η Κυβέρνηση αυτή στήριξε τον πρωτογενή τομέα, πώς μειώσαμε τη φορολογία για τους αγρότες οι οποίοι συνεργάζονται, ποιοι ήταν κοντά σας στις κρίσεις του Covid, ποιοι έβγαλαν έξτρα χρήματα για τον πόλεμο για την Ουκρανία. Ποιοι στάθηκαν κοντά σας για αποζημιώσεις μετά από φυσικές καταστροφές. Παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ πληρώσαμε σε ζημιές από φυσικές καταστροφές. Μόνο τα 500 εκατομμύρια ήρθαν από τον ΕΛΓΑ, τα υπόλοιπα 500 εκατομμύρια ήρθαν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Και μπορέσαμε και τα δώσαμε τα χρήματα αυτά, ακριβώς επειδή η οικονομία πηγαίνει καλά. Και όταν η οικονομία πηγαίνει καλά, υπάρχει πλεόνασμα για να στηριχθεί η κοινωνία σε κάθε δυσκολία. Γιατί εμείς δεν μιλάμε για τα έργα μας, εμείς μιλάμε με τα έργα μας.

Και έχουμε και ακόμα κάποιες εκκρεμότητες εδώ. Μια δέσμευσή μας την οποία πρέπει να υλοποιήσουμε εδώ για τη βόρεια Ελλάδα. Λοιπόν, γήπεδο και στον ΠΑΟΚ. Ουδέποτε στην Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης δεν είχαν δρομολογηθεί τόσα σημαντικά, τόσα μεγάλα έργα.

Θυμάστε την κουβέντα που γινόταν για το Μετρό. Το 2019 παραλάβαμε μια τραγική κατάσταση. Είχα την ευκαιρία πριν από ένα μήνα, μπήκα στο Μετρό, έκανα όλη τη διαδρομή και η Θεσσαλονίκη στις αρχές του 2024 θα έχει και Μετρό και αρχαία.

Μαζί με τα σημαντικά άλλα έργα υποδομής τα οποία γίνονται, από το Flyover μέχρι τα καινούργια νοσοκομεία, το καινούργιο αντικαρκινικό νοσοκομείο. Να πω μια κουβέντα γι’ αυτό γιατί ξέρετε έγινε μεγάλο θέμα για τα ζητήματα των θεραπειών για τον καρκίνο και θέλω και από εδώ να ξαναπώ ότι η δική μας Κυβέρνηση αυτό το οποίο έχει εξασφαλίσει, είναι ο κάθε ασθενής να έχει πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή θεραπεία την οποία θα του συνταγογραφήσει ο γιατρός του, ανεξαρτήτως κόστους και αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί για όλους τους ασθενείς με καρκίνο.

Και είναι πραγματικά θλιβερό αυτοί οι οποίοι μας κουνούσαν το δάχτυλο για μία άστοχη δήλωση ενός βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τώρα να αποκαλύπτεται ότι δικά του στελέχη είχαν πει ακριβώς τα ίδια πράγματα και να μην έχουν το θάρρος να το αναγνωρίσουν τουλάχιστον. Δύο μέτρα και δύο σταθμά και σε αυτά, δυστυχώς, από την αντιπολίτευση, αλλά επειδή τα θέματα της υγείας είναι πολύ σοβαρά, τα θέματα αυτά, για να μπορούν να εργαλειοποιούνται.

Εμείς, αυτό το οποίο μπορούμε να εγγυηθούμε, είναι ότι εδώ, η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, θα αποκτήσει επιτέλους ένα σύγχρονο αντικαρκινικό νοσοκομείο το οποίο θα αντικαταστήσει το «Θεαγένειο», ώστε να έχετε τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή ποιότητα θεραπείας για αυτήν την αρρώστια, η οποία λίγο πολύ έχει χτυπήσει κάθε ελληνικό σπίτι.

Για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, να πω μία κουβέντα ακόμα, ότι πολεοδομικά το Προεδρικό Διάταγμα για τις χρήσεις γης έχει ολοκληρωθεί. Εμείς κάναμε αυτά τα οποία έπρεπε να κάνουμε και τώρα πρέπει να συνεργαστούμε με τον επενδυτή για να φτιαχτεί επιτέλους το γήπεδο του ΠΑΟΚ, ώστε να μην έχετε κανένα παράπονο εδώ και η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει και αυτή ένα -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- υπερσύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου.

«Η πίστη δεν φυλακίζεται στα όρια κάποιων μικρών κομμάτων»

«Στη Β' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, που αποτελούσε και αποτελεί παραδοσιακά ένα ισχυρό κάστρο της Νέας Δημοκρατίας, θέλω να βάλουμε ένα στοίχημα, ότι μπορούμε να αυξήσουμε κι άλλο τα ποσοστά μας και μπορούμε να συμπιέσουμε κόμματα και κομματίδια, τα οποία ξαφνικά βγήκαν στον αφρό, χωρίς να λένε απολύτως τίποτα, επικαλούμενα μόνο το συναίσθημα», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε πολίτες του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

«Προφανώς και είμαστε ικανοποιημένοι από τα ποσοστά μας, αλλά δεν διέφυγε της προσοχής μου το γεγονός ότι διάφορα κόμματα και κομματίδια στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας συγκέντρωσαν αρκετά υψηλά ποσοστά. Και θέλω με την ευκαιρία αυτή να απευθυνθώ σε όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι πιστεύουν ότι υπάρχουν κόμματα, ειδικά μικρά κόμματα, ανύπαρκτα κόμματα, τα οποία δεν τα γνωρίζουμε, τα οποία μπορούν να εκφράσουν αυτά αυθεντικά το Θρησκευτικό συναίσθημα», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Και θέλω να τους πω ότι η πίστη δεν φυλακίζεται στα όρια κάποιων μικρών κομμάτων. Η πίστη και η Ορθοδοξία ενώνει, δεν διχάζει. Τα του καίσαρος τω καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. Ας αφήσουν, λοιπόν, διάφοροι, οι οποίοι θέλουν να δοξάζονται κρυπτόμενοι, στην άκρη, αυτές τις λογικές, ότι, δήθεν, αυτοί εκφράζουν την Εκκλησία και την Ορθοδοξία και κάποιοι άλλοι είμαστε λιγότερο ορθόδοξοι ή λιγότερο πιστοί από αυτούς. Δεν νομίζω ότι τα επιχειρήματα αυτά μπορούν να στέκουν σήμερα στην ελληνική κοινωνία του 2023.

Και θέλω, επίσης, να απευθυνθώ και σε αυτούς, οι οποίοι με πολλή μεγάλη ευκολία μιλούν για πατριωτισμό για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και να τους ζητήσω να αναλογιστούν: Ποια κυβέρνηση ήταν αυτή, η οποία μέσω πολύ μεγάλων δυσκολιών κατάφερε και κράτησε σταθερό τον στόχο της χώρας και έκανε σήμερα την Ελλάδα πολύ πιο ισχυρή από ό,τι ήταν το 2019;

Επενδύσαμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας με τέτοιο τρόπο ώστε, ουσιαστικά, έχουμε ανατρέψει την ισορροπία των δυνάμεων στο Αιγαίο μέσα σε μία τετραετία».

Ως προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου είπε ότι «το στοίχημα της κάλπης είναι τόσο σημαντικό, αν θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία σταθερότητας και προκοπής ή εάν θα γυρίσουμε πίσω».

Ακολούθως αναφέρθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μία ομιλία την οποία έκανε χθες, ο κ. Τσίπρας είπε κάτι με το οποίο συμφωνώ. Είπε ψηφίζουμε για τις ζωές μας. Ναι ψηφίζουμε για τις ζωές μας, ψηφίζουμε για τις ζωές αυτών των νέων παιδιών που όταν θα βγουν από ένα καλό δημόσιο Πανεπιστήμιο θέλουν να έχουν μία δουλειά της προκοπής. Για να πάρουν ποιοτικές γνώσεις σε Πανεπιστήμια, στα οποία θα έχουμε βιβλιοθήκες και όχι χώρους κατάληψης και βίας, όπως συνέβαινε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εδώ και δεκαετίες.

Ψηφίζουμε για τις ζωές μας. Και ψηφίζουμε για καλύτερες δουλειές και καλύτερους μισθούς και η απάντηση είναι ότι η αύξηση των μισθών μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την ανάπτυξη και μέσα από τις ιδιωτικές επενδύσεις. Και αυτές τις ιδιωτικές επενδύσεις μόνο μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να φέρει. Ψηφίζουμε για τις ζωές μας.

Ψηφίζουμε και για ποιοτική δημόσια υγεία και για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Θα αναμορφωθεί, όπως έχουμε δεσμευτεί και θα μπορεί να παρέχει σε όλους τους πολίτες ποιοτικές φροντίδας υγείας, ασχέτως με το αν βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις ή στην ελληνική περιφέρεια».

«Πάμε τώρα να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Πάμε να τελειώσουμε τη δουλειά», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Τον πρόεδρο της Ν.Δ προσφώνησε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

Πριν από την ομιλία ο κύριος Μητσοτάκης περπάτησε στο κέντρο του Ωραιοκάστρου και αντάλλαξε χειραψίες με καταστηματάρχες και περαστικούς.

Οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας του είναι το Κιλκίς, τα Κουφάλια και στις 19:30 θα μιλήσει στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης.

Ολόκληρη η ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη

«Καλή σας μέρα και σας ευχαριστώ γι’ αυτή την εντυπωσιακή υποδοχή. Σας ευχαριστώ που ήρθατε σήμερα το μεσημέρι εδώ, τόσο μαζικά, να δηλώσετε για ακόμα μία φορά τη στήριξή σας στη μεγάλη μας παράταξη, στη Νέα Δημοκρατία.
 
Σας ευχαριστώ που, ειδικά εδώ στο Ωραιόκαστρο, δώσατε στην κάλπη της 21ης Μαΐου πολύ ισχυρά ποσοστά στη Νέα Δημοκρατία.
 
Σας ευχαριστώ, γιατί εμπιστευτήκατε μία παράταξη, η οποία εδώ και τέσσερα χρόνια, όπως είπε ο Δήμαρχος, κράτησε τη χώρα όρθια εν μέσω μεγάλων δυσκολιών, αλλά ταυτόχρονα τίμησε και τη «συμφωνία αλήθειας» την οποία σας ζήτησα να υπογράψουμε τον Ιούλιο του 2019.
 
Είμαστε η παράταξη που κατάφερε για πρώτη φορά -για πρώτη φορά το πέτυχε αυτό η Νέα Δημοκρατία στην ιστορία της- να αυξήσει τα ποσοστά της και τον απόλυτο αριθμό ψήφων από κάλπη σε κάλπη όντας στην κυβέρνηση. 
 
Πρέπει να σάς πω, ότι αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών, είναι για εμένα βαριά ευθύνη να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη και στην αγάπη του κόσμου και τη δεύτερη τετραετία. Να μπορέσουμε να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα, ακόμα πιο τολμηρά, στις μεγάλες αλλαγές τις οποίες χρειάζεται ο τόπος.
 
Διότι στην κάλπη της 21ης Μαΐου οι πολίτες επιβράβευσαν τη συνέπεια, την εργατικότητα, τον πολιτισμένο πολιτικό λόγο και απέρριψαν τον διχασμό, την τοξικότητα, το μαύρο. Νίκησε η ενότητα, ηττήθηκε ο διχασμός, νίκησε η αλήθεια και ηττήθηκε το ψέμα.


Αυτή είναι μία σημαντική κατάκτηση για τη χώρα μας, μία κατάκτηση, όμως, φίλες και φίλοι, η οποία ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Δεν έχει ολοκληρωθεί, διότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. ‘Έχουμε νέες εκλογές την 25η Ιουνίου και έχουμε νέες εκλογές για ένα λόγο και μόνο: διότι ο κ. Τσίπρας, όπως είχαμε προβλέψει και είχαμε πει προεκλογικά, είχε φροντίσει να ναρκοθετήσει τη σταθερότητα της χώρας, εισάγοντας ένα εκλογικό σύστημα το οποίο με μαθηματική βεβαιότητα θα οδηγούσε στην ακυβερνησία.
 
Εάν σήμερα, εάν στις κάλπες της 21ης Μαΐου, ίσχυε το εκλογικό σύστημα το οποίο θα ισχύσει στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, η Νέα Δημοκρατία θα είχε ισχυρή αυτοδυναμία και ο τόπος θα είχε από σήμερα σταθερή κυβέρνηση.
 
Πρέπει λοιπόν, να πάμε τώρα και να ολοκληρώσουμε αυτό το οποίο ξεκινήσαμε στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Και κάτι ακόμα: μπορούμε να βάλουμε τον πήχη των προσδοκιών μας ακόμα πιο ψηλά.
 
Το 40,7% το οποίο πήραμε είναι εντυπωσιακό. Αλλά μπορούμε και πρέπει να πάμε ακόμα καλύτερα, διότι την επόμενη μετά την Κυριακή των εκλογών πρέπει να έχουμε μια ισχυρή, σταθερή αυτοδυναμία, για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τις μεγάλες αλλαγές τις οποίες ο τόπος τόσο πολύ χρειάζεται.
 
Πρέπει να σας πω ότι, κοιτάζοντας και εδώ λίγο τα εκλογικά αποτελέσματα στη Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, προφανώς και είμαστε ικανοποιημένοι από τα ποσοστά μας. Δεν διέφυγε όμως της προσοχής μου, το γεγονός ότι διάφορα κόμματα και κομματίδια στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, συγκέντρωσαν αρκετά υψηλά ποσοστά.
 
Θέλω με την ευκαιρία αυτή να απευθυνθώ σε όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι πιστεύουν ότι υπάρχουν κόμματα -ειδικά μικρά κόμματα, ανύπαρκτα κόμματα τα οποία δεν τα γνωρίζουμε- τα οποία μπορούν να εκφράσουν αυτά αυθεντικά το θρησκευτικό συναίσθημα. Θέλω να τους πω ότι η πίστη δεν φυλακίζεται στα όρια κάποιων μικρών κομμάτων. Η πίστη και η ορθοδοξία ενώνει, δεν διχάζει. «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».
 
Ας αφήσουν, λοιπόν, διάφοροι, οι οποίοι θέλουν να δοξάζονται κρυπτόμενοι, στην άκρη αυτές τις λογικές ότι δήθεν αυτοί εκφράζουν την Εκκλησία και την Ορθοδοξία και κάποιοι άλλοι είμαστε λιγότερο ορθόδοξοι ή λιγότεροι πιστοί απ’ αυτούς. Δε νομίζω ότι τα επιχειρήματα αυτά μπορούν να στέκουν σήμερα στην ελληνική κοινωνία του 2023.
 
Θέλω επίσης να απευθυνθώ και σε αυτούς, οι οποίοι με πολύ μεγάλη ευκολία μιλούν για πατριωτισμό, για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων και να τους ζητήσω να αναλογιστούν, ποια κυβέρνηση ήταν αυτή η οποία, εν μέσω πολύ μεγάλων δυσκολιών κατάφερε και κράτησε σταθερό το σκάφος της χώρας και έκανε σήμερα την Ελλάδα πολύ πιο ισχυρή από ό,τι ήταν το 2019. Διότι εγώ, όταν το 2019 είχα έρθει και σας είχα μιλήσει πάλι εδώ στη Θεσσαλονίκη, σας είχα πει ότι μια από τις τρεις κεντρικές μου δεσμεύσεις είναι μια ασφαλής και ισχυρή Ελλάδα. Και για να δούμε, τηρήσαμε αυτή μας τη δέσμευση; Επενδύσαμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, με τέτοιο τρόπο ώστε ουσιαστικά έχουμε ανατρέψει την ισορροπία των δυνάμεων στο Αιγαίο μέσα σε μια τετραετία.


Αποκρούσαμε τις επιθετικές ορέξεις των γειτόνων μας -όχι στα λόγια αλλά με πράξεις- χτίζοντας ισχυρές συμμαχίες, στηρίζοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις και καθιστώντας την πατρίδα μας τον πιο σημαντικό παράγοντα γεωπολιτικής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.
 
Ενισχύσαμε τη θέση της Ελλάδος στην Ευρώπη. Όταν σήμερα πηγαίνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, οι Έλληνες Υπουργοί, στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια δεν μας αντιμετωπίζουν πια σαν τον “φτωχό συγγενή”, αλλά ως μια χώρα η οποία κατάφερε και πέτυχε κάτι το οποίο πολλοί φαντάζονταν ότι ήταν αδύνατο: να ανορθώσει την οικονομία της και να έχει σήμερα ρυθμούς ανάπτυξης διπλάσιους απ’ αυτούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Όλα αυτά δεν έτυχαν, φίλες και φίλοι. Ήταν αποτέλεσμα μιας σκληρής δουλειάς. Μια σκληρή δουλειά η οποία, όμως, δεν έχει ολοκληρωθεί και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνει στη μέση. Και γι’ αυτό και το στοίχημα της κάλπης της 25ης Ιουνίου είναι τόσο σημαντικό, για όλες και για όλους. Αν θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία σταθερότητας και προκοπής ή αν θα κυλήσουμε πίσω.
 
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σε μια ομιλία την οποία έκανε χθες, ο κ. Τσίπρας, είπε κάτι με το οποίο συμφωνώ. Είπε «ψηφίζουμε για τις ζωές μας». Ναι, ψηφίζουμε για τις ζωές μας, ψηφίζουμε για τις ζωές αυτών των νέων παιδιών, που όταν θα βγουν από ένα καλό δημόσιο πανεπιστήμιο θέλουν να έχουν μια δουλειά της προκοπής.
 
Και να πάρουν, κ. Πρύτανη, ποιοτική γνώση σε πανεπιστήμια στα οποία θα έχουν βιβλιοθήκες και όχι χώρους κατάληψης και βίας, όπως συνέβαινε στο Αριστοτέλειο εδώ και δεκαετίες.
 
Ναι, ψηφίζουμε για τις ζωές μας και ψηφίζουμε για καλύτερες δουλειές και για καλύτερους μισθούς. Διότι όταν εγώ μιλάω -κυρίως με νέα παιδιά- τα οποία μπαίνουν στην αγορά εργασίας, το πρώτο πράγμα το οποίο μου λένε -και έχουν δίκιο- είναι ότι οι μισθοί στη χώρα μας είναι ακόμα χαμηλοί. Και δύσκολα θα τα βγάλει πέρα ένα νέο παιδί, ειδικά αν θέλει να κάνει οικογένεια, με τους μισθούς οι οποίοι υπάρχουν σήμερα στον ιδιωτικό τομέα.
 
Η απάντηση όμως, φίλες και φίλοι, είναι ότι η αύξηση των μισθών μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την ανάπτυξη και μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τις ιδιωτικές επενδύσεις. Και αυτές τις ιδιωτικές επενδύσεις μόνο μια κυβέρνηση σαν της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να φέρει.
 
Ψηφίζουμε, ναι, για τις ζωές μας και ψηφίζουμε και για ποιοτική δημόσια Υγεία. Και για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, θα αναμορφωθεί δραστικά, όπως έχουμε δεσμευτεί, και θα μπορεί να παρέχει σε όλους τους πολίτες ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ασχέτως με το αν βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις ή στην ελληνική περιφέρεια.
 
Ψηφίζουμε για τις ζωές μας, για να μπορούμε να έχουμε γειτονιές οι οποίες να είναι ασφαλείς. Γιατί για εμάς, η ασφάλεια των πολιτών είναι απαραίτητη προϋπόθεση δημοκρατίας και ευημερίας.
 
Για όλα αυτά θα ψηφίσουμε λοιπόν. Θα ψηφίσουμε, ναι, για το μέλλον μας. Και πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν, ότι τίποτα από αυτά τα οποία έχουμε πετύχει  δεν είναι δεδομένο. Και ότι πολύ εύκολα, εάν την επόμενη μέρα προκύψει μια ασταθής κυβέρνηση με αδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Όπως αν δεν προκύψει πλειοψηφία, εάν δεν προκύψει στην κάλπη πλειοψηφία, αυτή τη στιγμή ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας. Γιατί;  Διότι το ένα κόμμα με το οποίο είχαμε συνεργαστεί στο παρελθόν, το ΠΑΣΟΚ, μας λέει ξεκάθαρα «ότι και 149 βουλευτές να έχετε, εμένα δεν με ενδιαφέρει τίποτα. Εγώ δεν θέλω να αναλάβω την ευθύνη της διακυβέρνησης, θα πάω στην αντιπολίτευση».
 
Επομένως, φίλες και φίλοι, μία κυβερνητική πρόταση υπάρχει μόνο σήμερα στη χώρα: αυτή της Νέας Δημοκρατίας. Γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι ισχυρή και αυτοδύναμη μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Και ακριβώς αυτή η ισχυρή αυτοδυναμία, αυτή η σταθερή αυτοδυναμία -θέλω να το πω εδώ και το λέω πάντα και με τα στελέχη μας, τα οποία δίνουν το δικό τους αγώνα- σε καμία περίπτωση δεν είναι διαπιστευτήριο αλαζονείας.
 
Τώρα η αντιπολίτευση έχει βρει νέο τροπάριο. «Μη ψηφίσετε, λέει, τον Μητσοτάκη στις εκλογές για να μην είναι παντοδύναμος». Εγώ τους απαντώ, ότι παντοδύναμος είναι μόνο ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και αν αυτός αποφασίσει να μας δώσει μία ισχυρή πλειοψηφία, θα σεβαστούμε την εντολή του και θα σεβαστούμε την ετυμηγορία του.


Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε. Την επόμενη τετραετία, έχουμε ένα ξεκάθαρο σχέδιο για το πώς θέλουμε να ανορθώσουμε ακόμα περισσότερο την οικονομία, για το πώς θα στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος αλλά κυρίως έχουμε ένα σχέδιο, φίλες και φίλοι, για το πώς θα παράγουμε τον πλούτο ο οποίος είναι τόσο απαραίτητος, για να μπορούμε να έχουμε μια σοβαρή και αποτελεσματική κοινωνική πολιτική.
 
Η μόνη πολιτική δύναμη η οποία μιλάει σήμερα στη χώρα για το πώς θα παράγουμε πλούτο, είναι η Νέα Δημοκρατία. Οι εργαζόμενοι θα ξέρουν ότι μπορούν να έχουν καλύτερους μισθούς, μόνο όταν υπάρχουν επιχειρήσεις οι οποίες επενδύουν και δημιουργούν θέσεις εργασίας. Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις. Άρα, εάν δεν έχουμε επενδύσεις, πολλές επενδύσεις, εάν δεν μειωθεί η ανεργία, οι μισθοί των εργαζόμενων δεν θα μπορούν να αυξηθούν.
 
Για όλα αυτά λοιπόν, φίλες και φίλοι, μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει σχέδιο και μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει επίσης αποδείξει έμπρακτα ότι ξέρει τον πλούτο, τον συλλογικό πλούτο, να τον μοιράζει δίκαια και να στηρίζει τελικά τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Διότι τι κάναμε εμείς όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια της μεγάλης δυσκολίας, της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης; Στηρίξαμε την κοινωνία. Περπάτησα λίγο σήμερα εδώ στην αγορά σας, είδα εμπορικά καταστήματα τα οποία ήταν γεμάτα με κόσμο.
 
Θυμηθείτε λίγο, ότι πριν από τρία χρόνια αναγκαστήκαμε να κλείσουμε όλη την αγορά λόγω του κορονοϊού και εμείς ήρθαμε και στηρίξαμε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, ώστε οι επιχειρήσεις αυτές να παραμείνουν ζωντανές για να μπορούν σήμερα να έχουν ένα πιο αισιόδοξο μέλλον. Και το ίδιο κάναμε και με την κρίση της ακρίβειας. Στηρίξαμε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, στηρίξαμε όσο μπορέσαμε την κοινωνία με εργαλεία όπως το Market Pass, και είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε τον πληθωρισμό να πέφτει. Όχι ακόμα εκεί που θα θέλαμε, αλλά σίγουρα τα πιο δύσκολα στον πληθωρισμό είναι πίσω μας.
 
Άρα, φίλες και φίλοι, το ζητούμενο εδώ είναι πολύ μεγάλο και το στοίχημα είναι πολύ μεγάλο. Η χώρα χρειάζεται την επόμενη μέρα μία σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση. Αυτή η σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση μπορεί να είναι μόνο κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και είμαι σίγουρος ότι και με τη δική σας τη στήριξη, θα μπορέσουμε αυτόν τον εθνικό στόχο να τον κάνουμε πράξη.
 
Και θέλω όλοι μαζί, τελειώνοντας, να σας πω ότι όλοι μαζί θέλω εδώ και από το Ωραιόκαστρο αλλά και με τη Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, η οποία αποτελούσε και αποτελεί παραδοσιακά ένα ισχυρό κάστρο της Νέας Δημοκρατίας, θέλω να βάλουμε ένα στοίχημα όλοι μαζί. Εδώ στη Β΄ Θεσσαλονίκης μπορούμε να αυξήσουμε και άλλο τα ποσοστά μας. Και μπορούμε να συμπιέσουμε -όπως σας είπα και πριν- κόμματα και κομματίδια τα οποία ξαφνικά «βγήκαν στον αφρό», χωρίς να λένε απολύτως τίποτα, επικαλούμενα μόνο και μόνο το συναίσθημα. Αλλά αυτή είναι μια δουλειά την οποία θα την κάνουμε όλοι μαζί και κυρίως θα την κάνετε εσείς.
 
Μπορούμε να αυξήσουμε τα ποσοστά μας. Θα αυξήσουμε τα ποσοστά μας στη Β΄ Θεσσαλονίκης και θα ξαναβρεθούμε εδώ στο Ωραιόκαστρο να γιορτάσουμε τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας για μία ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση και να πάμε μπροστά, για να μπορούμε να γράψουμε εμείς τη δική μας ιστορία.
 
Κυρίως αυτή η γενιά, γι’ αυτήν αγωνιζόμαστε, να γράφει τη δική της ιστορία. Με ισχυρή Νέα Δημοκρατία, με μία σταθερή κυβέρνηση για την Ελλάδα. Μπροστά, μόνο μπροστά και μόνο ψηλά. Σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτή την εντυπωσιακή υποδοχή. Πάμε να τελειώσουμε τη δουλειά την 25η Ιουνίου. Να είστε καλά. Ευχαριστώ πάρα πολύ».

Διαβάστε Περισσότερα