"Κρείττον το σιγάν", η απάντηση της αντιπεριφερειάρχου Αττικής στον Γ. Σγουρό

"Κρείττον το σιγάν", η απάντηση της αντιπεριφερειάρχου Αττικής στον Γ. Σγουρό

Καλύτερα να σιωπά, «γιατί εκτίθεται με τις δημόσιες τοποθετήσεις του, τόσο στο θέμα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Περιφέρειας όσο και στο θέμα της αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ)», συνιστά στον τέως περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, η περιφερειακή Αρχή.

Ο Γ. Σγουρός, σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «πλήγμα στο κύρος του θεσμού της διοίκησης της Περιφέρειας, όταν εμφανίζεται τον Οκτώβρη του 2015 να ψηφίζει ΠΕΣΔΑ και τον Γενάρη του 2016 να λέει ότι δεν ισχύει και ότι θα ξαναψηφιστεί, καθώς και ότι τον Δεκέμβρη του 2015 ψηφίζει προϋπολογισμό και έναν μήνα μετά τον ανακαλεί και τον επανυποβάλλει...»

Σε απάντηση της, η αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης & Προγραμματικού Σχεδιασμού Ελισάβετ Τασούλη υπογραμμίζει ότι η Περιφερειακή Αρχή, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων, έδωσε μόνη της τον αγώνα της διατήρησης της εγγραφής της μισθοδοσίας των εργαζομένων της στον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς να έχει στο πλευρό της εμπράκτως, ούτε τους εκπροσώπους των ΟΤΑ Α'' και Β'' βαθμού, ούτε τους συνδικαλιστές. Επέλεξε να διασφαλίσει την καταβολή των μισθών τους, και μάλιστα ύστερα από επίμονη διαπραγμάτευση με το υπουργείο Εσωτερικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κατά την οποία πέτυχε σημαντικά πράγματα.

Σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ, η κ. Τασούλη αποδίδει στον κ. Σγουρό «άγνοια των διαδικασιών που προβλέπει το άρθρο 35 του νόμου 4042/12, διαδικασίες, που τηρεί πλήρως τόσο ο ΕΔΣΝΑ όσο και η Περιφέρεια Αττικής». Σημειώνει δε, ότι «μετά τη ψήφιση του κειμένου της αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ από το Περιφερειακό Συμβούλιο, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ όφειλε εκ του νόμου να λάβει υπόψη της τις παρατηρήσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης καθώς επίσης και την ολοκλήρωση της διαδικασίας των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης των Απορριμμάτων των Δήμων, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το κείμενο της αναθεώρησης και να έλθει προς τελική έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο ΕΔΣΝΑ και η Περιφέρεια προχώρησαν στην αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ, τηρώντας τους νόμους, με όρους πλήρους διαφάνειας και συμμετοχικότητας, σε διάστημα μικρότερο των 12 μηνών».

Κλείνοντας, η κ. Τασούλη απευθύνει στον κ Σγουρό το ερώτημα «γιατί ουδέποτε προχώρησε σε αξιολόγηση του ΠΕΣΔΑ, όπως επιβάλλει η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, και γιατί δεν αναθεώρησε, ως όφειλε εκ του νόμου (ΚΥΑ 50910/2727/2003), τον ΠΕΣΔΑ από το 2011 ως τη λήξη της θητείας του;»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ