Καστανίδης: Είναι ανάγκη να επιστρέψει το ΚΙΝΑΛ ως πρωταγωνίστρια πολιτική δύναμη

Καστανίδης: Είναι ανάγκη να επιστρέψει το ΚΙΝΑΛ ως πρωταγωνίστρια πολιτική δύναμη

«Το στοίχημα της 5ης και της 12ης Δεκεμβρίου είναι εάν αδιαφανείς μηχανισμοί και εξωθεσμικά κέντρα ισχύος θα ελέγξουν την ηγεσία της δημοκρατικής παράταξης ή οι πολίτες θα επιβάλλουν την αυτονομία του ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής του», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

«Στους πολίτες που θα προσέλθουν να ψηφίσουν απευθύνομαι και τους καλώ με πολύ μεγάλη ακρίβεια να ζυγίσουν ποιο είναι το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον της παράταξης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καστανίδης.

Δήλωσε ότι ο ίδιος μέχρι τώρα πορεύτηκε με τις ιδέες και με τους φίλους του και έτσι θα συνεχίσει να πορεύεται και σημείωσε:«Σε όλη αυτή η διαδρομή απέκτησα τη μοναδική βέβαιη περιουσία της ζωής μου. Τους ανθρώπους που φώτισαν με το παράδειγμά τους, τους φίλους μου που δεν λάκισαν, έμειναν σταθεροί, ακόμα και σήμερα, που είχαν πάντοτε στα μάτια τους το βλέμμα της αξιοπρέπειας και όχι της υποταγής, όχι της συνθηκολόγησης, όχι της εύκολης αλλαγή στρατοπέδου. Για αυτούς τους ανθρώπους μόνο δίνω τη μάχη. Για τους ανθρώπους που δεν συνθηκολογούν, που παραμένουν αγέρωχοι, που στέκονται στο πλευρό σου, που δεν υποτάσσονται σε πιέσεις μηχανισμών, δεν λογαριάζουν τι θα πουν τα μέσα ενημέρωσης, Είδα κι άλλους να σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο. Απέναντι, λοιπόν, σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που φώτισαν ένα διαφορετικό δρόμο στη ζωή μας, που υπερασπίστηκαν και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τις ιδέες, που έμειναν πιστοί στις αρχές, είπα ότι σε αυτό το δαιμονικό χορό των συμφερόντων και των αδιαφανών μηχανισμών θα σταθώ μαζί με τους φίλους μου και τις ιδέες μου».

Ο κ. Καστανίδης είπε, ακόμα, ότι «περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να επιστρέψει η δημοκρατική παράταξη ως μια ισχυρή και πρωταγωνίστρια πολιτική δύναμη» κι αυτό το λέει όχι γιατί αγαπάει το κόμμα του, αλλά γιατί αγαπάει πρώτα από όλα την πατρίδα.

Την ομιλία του παρακολούθησαν πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ.